Sot shënojmë “Ditën Ndërkombëtare të Jogës”

Më 11 dhjetor, të vitit 2014, Kombet e Bashkuara shpallën datën 21 Qershor, ‘Ditë Ndërkombëtare të Jogës’. Kremtimi i kësaj dite, shërben për të edukuar popullatën në lidhje me përfitimet e praktikimit të jogës. Për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i ka kontaktuar instruktoren e jogës, znj. Besarta Hamiti, e cila tregoi për përparësitë e…

Details

Humanizmi, njëra nga vlerat më të larta të njeriut

Mirësia dhe humanizmi paraqesin disa nga vlerat dhe tiparet më të larta njerëzore. Të qenurit empatik dhe human ndaj njëri-tjetrit, lartëson misionin tonë si njerëz. Sot, me 21 qershor, në gjithë botën shënohet ‘Dita Botërore e Humanizmit’, për të bërë thirrje për njerëzit, organizatat dhe institucionet që të ndihmojnë njerëzit në nevojë dhe për të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 21 qershor, të vitit 1985, ka lindur në New York, këngëtarja Lana Del Rey. Emri i saj i vërtetë është Elizabeth Grant. – Në po këtë datë, të vitit 1968, ka lindur edhe këngëtarja Sonique, në Crouch End, të Anglisë, e njohur për zhanrin e muzikës elektronike. Emri i saj i vërtetë është …

Details

Me temën ‘Së bashku shërojmë, mësojmë dhe shkëlqejmë’, shënohet sot ‘Dita Botërore e Refugjatëve’

Sot (20 qershor), bota kthen sytë kah një ditë shumë e veçantë, e cila shënohet çdo vit, për të njohur qëndrueshmërinë e njerëzve të zhvendosur me force, në të gjithë botën. ‘Dita Botërore e Refugjatëve’ festohet për të nderuar guximin, forcën dhe vendosmërinë e grave, burrave dhe fëmijëve, që detyrohen të largohen nga shtëpitë e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 20 qershor, të vitit 1995, mbreti i muzikës pop Michael Jackson, publikoi albumin e tij të nëntë me radhë, të titulluar ‘HIStory: Past, Present and Future, Book I’. – Në po këtë datë, të vitit 1949, ka lindur këngëtari Lionel Richie, në Tuskegee, në Alabama. Ai ishte anëtar i bendit The Commodores, para…

Details

Të rejat javore në teknologji…

Në javën që po e lëmë pas, kuptuam se kompanive globale të telefonave të mençur, po u shtohet edhe një konkurrent.  ‘Nothing’, është startup-i i teknologjisë i udhëhequr nga bashkë-themeluesi i OnePlus, Carl Pei, që do të prezantojë telefonin e mençur (smartfonin) e tij të parë, në një ngjarje e cila do të organizohet me…

Details