Jepi ngjyrë lagjes tënde!

Janë bërë të çdo ditëshme nismat dhe aktivitetet e të rinjëve tanë, kreativiteti i të cilëve po shpaloset përmes ideve të dobishme për vendin dhe shoqërinë në përgjithësi. Këtë të diel, disa të rinj nga  Qendra “Termokiss”, e cila ka për mision këmbimin urban dhe civil, reflektimin dhe ndryshimin, do të mblidhen në këtë qendër…

Details

Dashamirët e kitarës tashmë kanë një adresë

Është i ditur fakti që mësimi i një instrumenti muzikor ndikon drejt për së drejti në krijimin, ruajtjen dhe rifitimin e kujtimeve më me efektshmëri, ngritë vetbesimin, ndihmon në sjellje më të mirë me njerëzit përreth dhe zhvillon kreativitetin. Janë të shumtë ata që dëshirojnë të pasurojnë veten përmes mësimit të ndonjë instrumenti të caktuar muzikor.…

Details

Sot shënohet Dita Botërore e Kujtimit të Viktimave të Skllavërisë

Çdo 23 gusht shënohet “Dita botërore në kujtim të tregtisë me skllevër dhe zhdukjes së saj”, e cila ka për qëllim të mbajë në kujtim të të gjithë njerëzve tregtinë me skllevër dhe tragjedinë e jetës së tyre dhe synon të rrisë ndërgjegjësimin për rreziqet e racizmit dhe paragjykimit. Megjithëse, skllavëria konsiderohet si temë historike,…

Details

“Mbështetja e Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt” fillon sot

Shkolla Verore 2018, e mbështetur nga USAID fillon sot, dhe nxënësit pjesëmarrës do të kenë  mundësi të mësojnë më shumë në praktikë, do të kenë trajnime nga shkathtësia e të menduarit kritik si dhe do të kenë mundësi të mësojnë më shumë për lektronikën. Programi pesëvjeçar i USAID-it “Mbështetja e Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt”…

Details

Promovimi dhe ruajtja e këngëve tradicionale përmes festivalit

Sot, në fshatin Grnçarë të Prizrenti për të tretin vit me radhë mbahet “Festivali multietnik i kulturës dhe traditës”, i cili synon të përfshijë të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë. Shoqata e Kulturës “Plejada” është organizatore e këtij festivali. Ata kanë njoftuar se do të ketë më shumë se 100 interpretues nga e gjithë…

Details

Luaj, mëso, krijo në kampin “Back to school”

Pas pushimeve verore, së shpejti nis viti i ri shkollor për të gjithë shkollarët, të cilët në shtator vazhdojnë të pajisen me dije përmes mësim nxënies në vatrën e diturisë, që është shkolla. Për një fillim të mbarë të vitit shkollor, organizuar nga “Education Comes First”, më 30 dhe 31 gusht do të mbahet kampi…

Details

Edita Dula: “Humanizmi mbi të gjitha”

Aktorja dhe humanistja, njëherit  drejtoreshë e Organizatës Joqeveritare “Nëna dhe fëmijë të lumtur”, Edita Dula, ishte e ftuar sot (22.08.18), në kuadër të emisionit ‘Mëngjesi me ty’ me Pranvera Behrami. Përgjatë bisedës së këndshme, zonja Dula tregoi për aktivitetet e organizatës bamirëse “Nëna dhe fëmijë të lumtur”. Kjo organizatë si fillim ishte vetëm grup në…

Details

Komandanti i KFOR-it viziton 6 vjeçaren e plagosur

Çdo ditë e më shumë jemi dëshmitarë të përdorimit të armëve, të cilat për pasojë po marrin jetë njerëzish. Tri ditë më parë, një plumb qorr ja ndali në gjysmë lojën 6 vjeçares, Viktoria Seta nga Podujeva i cili do të mund të ja shkurtonte jetën, në kohën më të bukur të lulëzimit të saj.…

Details

Të rinjët e Kosovës eksporojnë Kosovën përmes artit

Të rinjët e Kosovës vazhdojnë të shfaqin aftësitë dhe kreativitetin e tyre përmes aktiviteteve të ndryshme që në vazhdimësi i realizojnë në dobi të vendit dhe shoqërisë sonë në përgjithësi. E tillë është edhe punëtoria “My Kosovo in one shot ”e cila tashmë ka hapur aplikimet për të gjithë të interesuarit që i përkasin sferës…

Details

“Të Drejtat e Njeriut përmes Artit”

Misioni i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) në Kosovë ka hapur konkursin e saj që ka të bëjë për të drejtat e njeriut. “Të Drejtat e Njeriut përmes Artit”, ky është projekti që do të jetë i hapur deri me 30 Shtator 2018, duke u dhënë mundësi krijuesve profesionist dhe jo vetëm…

Details