Roli dhe rëndësia e mediave në “Pajtimin dhe transformimin e konfliktit”

Duke njohur rëndësinë dhe fuqinë që ka media, “Community Building Mitrovica” është duke mbajtur trajnimin, tre ditor, me përfaqësues të mediave të Kosovës për të trajnuar dhe angazhuar pjesëmarrësit se si të merren, të raportojnë, mbi pajtimin dhe transformimin e konflikteve, të krijojnë besim me audiencën dhe të përcjellin mesazhet në mënyrë të qartë, me…

Details

Larg zemërimit dhe dallimeve, një e mirë e përgjithshme

Mbajtja e zemërimit na dëmton të gjithëve, prandaj sot (7 korrik), shënohet “Dita Globale e Faljes”, e cila rrit vullnetin e mirë midis njerëzve, për të falur njëri-tjetrin. Falja, njihet si koncept i faljes së dikujt pas një fyerje, heqja dorë nga emocionet negative dhe çlirimi i lëndimit. “Dita Globale e Faljes”, synon që të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

-Më 7 korrik, të vitit 1984, Bruce Springsteen zuri vendin e parë në tabelën e albumeve amerikane ‘Billboard’, me këngën ‘Born In The USA’, duke qëndruar gjithsej 139 javë. Ky album është një nga tre albumet: “Thriller” i Michael Jackson dhe “Rhythm Nation 1814” i Janet Jackson, që prodhuan nga shtatë këngë dhe që arritën…

Details

Qeraseni sot veten me një çokollatë

Çokollata, është produkt ushqimor industrial, që ka për bazë kakaon. Përdoret për ushqim në formë të pastër dhe si gjysmë produkt në industrinë e kuzhinë. Për çdo ditë ajo na e ëmbëlson jetën tonë, prandaj edhe i është ndarë 1 ditë, e ajo ditë është pikërisht sot, kur e gjithë bota shënon 7 korrikun ‘Ditën…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 6 korrik, të vitit 1963, James Brown arriti në vendin e dytë në tabelën e albumeve amerikane me ‘Live At The Apollo’. E regjistruar në natën e 24 tetorit të vitit 1962, me shpenzimet e vetë Brown, albumi kaloi 66 javë në tabelën e albumeve më të dëgjuara ‘Billboard’. Në vitin 2003, albumi…

Details

Puthja, simbol i dashurisë dhe respektit

Jo rrallë herë dëgjojmë për përfitimet shëndetësore të puthjes. Puthja lehtëson stresin, djeg kalori dhe rritë imunitetin tuaj, tregojnë kështu studimet shkencore, ndërsa për të gjitha këto të mira, puthjes i është dedikuar edhe një ditë e veçantë. Çdo 6 korrik, shënohet “Dita Ndërkombëtare e Puthjes”. Nëse kthehemi pas në kohë, duhet të falënderojmë romakët…

Details

Mbroni lëkurën nga rrezet e diellit

Me rritjen e temperaturave gjatë stinës së verës, kujdesi ndaj lëkurës duhet të jetë një nga prioritetet tona, për tu mbrojtur nga rrezet e dëmshme të diellit. Megjithëse, Vitamina D që marrim nga rrezet e diellit i duhet trupit tonë, ekspozimi i tepër në diell, mund të shkaktojë djegie. Rreth mbrojtjes nga dielli gjatë kësaj…

Details

Eliminoni stresin, duke kaluar më shumë kohë në natyrë

Profesionistët na tregojnë se kalimi i kohës në natyrë, mund të ndihmojë në lehtësimin e stresit dhe ankthit, përmirëson disponimin dhe rrit ndjenjat e lumturisë dhe mirëqenies. Mënyra moderne që po e jetojmë ka ndryshuar rrënjësisht, por truri ynë ka mbetur kryesisht i njëjtë. Ne kemi ende një lidhje të thellë me natyrën dhe hulumtimet…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 5 korrik, të vitit 1969, grupi The Rolling Stones dhanë një koncert falas në “Hyde Park” të Londrës, para një publiku prej rreth 250.000 personash, në nderim të themeluesit të grupit, Brian Jones, i cili kishte vdekur dy ditë më parë. Me këtë rast, Mick Jagger lexoi një ekstrakt nga ‘Adonais’ të Percy…

Details