Nina Simone, artistja që la pas 500 këngë dhe 60 albume

Këngëtarja Nina Simone, mbetet njëra ndër krijueset më të mëdha në industrinë muzikore në SHBA. Ajo njihet për kompozimin e rreth 500 këngëve dhe gjithashtu ka të regjistruara 60 albume. Simone, njihet gjithashtu si gruaja e parë që fitoi çmimin ‘Jazz Cultural Award’, në vitet e 60-ta. Nina Simone, u lind më 23 shkurt, të…

Details

Shënohet sot ‘Dita e Ndërgjegjësimit për Anosminë’

Sot (27 shkurt) shënohet ‘Dita e Ndërgjegjësimit për Anosminë’, për të ngritur vetëdijen për rëndësinë që ka në jetën tonë shqisa e të nuhaturit. Ndjesia e nuhatjes ka një efekt të fuqishëm në kujtimet dhe emocionet tona dhe kur e humbasim këtë shqisë, të cilën shumica prej të prekurve me Covid-19, e humbin për një…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 27 shkurt të vitit 1980, Michael Jackson fitoi çmimin e parë Grammy, për performancën më të mirë në zhanrin R&B për këngën ‘Don’t Stop till You get Enough’. Në këtë datë në vitin 1999, Britney Spears po triumfonte nga fama me këngën e saj ‘Baby One More Time’, duke kryesuar toplistat britanike dhe amerikane.…

Details

Së shpejti mbahet konferenca me temën ‘Gjelbërimi i Ballkanit Perëndimor’

Në kuadër të platformës “Sot”, organizata “Balkans Youth Council’’, vazhdon të organizojë diskutime online me profesionistë të rinj dhe studentë nga Ballkani Perëndimor, në fusha të ndryshme studimi. ‘Gjelbërimi i Ballkanit Perëndimor’ do të jetë ngjarja e 22-të, e organizuar nga Këshilli Rinor i Ballkanit në 4 vitet e fundit, përmes së cilës janë pranuar…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 26 Shkurt të vitit 1983, u publikua albumi i famshëm ‘Thriller’ i Michael Jackson, që arriti në pozitën e parë në toplistën e albumeve më të mira në SHBA. Thriller theu pengesat racore në muzikën pop, duke bërë të mundur paraqitjet e Xheksonit në MTV dhe takimin me Presidentin Ronald Reagan në Shtëpinë e…

Details

Garë për identifikimin e fëmijëve me talent dhe dhunti në matematikë

Instituti ATOMI do të organizojë ‘Garën Ndërkombëtare të Matematikës Kangaroo 2021 – Math Kangaroo Contest – Kosovo 2021 (MKC-K)’, në Kosovë. Koordinatori i  përgjithshëm i kësaj gare, Valmir Krasniqi, për Radio KFOR-in tregoi rreth qëllimit të mbajtjes së kësaj gare: “Qëllimi është popullarizimi dhe shpërndarja e matematikës dhe identifikimi i fëmijëve me talent dhe dhunti…

Details

GAIA organizon punëtori me temën “Të kuptuarit e paqes”

Programi i GAIA-së në Mitrovicë, fton 15 të rinj, që të marrin pjesë në dy punëtori, me temën “Të kuptuarit e paqes”, të cilat do të udhëhiqen nga edukatori i ndërtimit të paqes, Nexhat Ismajli nga Organizata Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP). Për t’u njoftuar më shumë rreth këtyre dy punëtorive për…

Details