Filmat premierë që dalin në treg javën e ardhshme

Dashamirët e filmave, të të gjitha zhanreve, kanë me se të argëtohen gjatë javës që vjen, sepse të ngjeshura me filma të rinj do të jenë edhe ditët vijuese. Në vijim ju njohim me titujt dhe data e publikimit të tyre:   Filmi ‘The Fabulous Filipino Brothers’ – Data e publikimit 08 shkurt Filmi ‘Shut…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 5 shkurt në vitin 1998, Elton John dhe Stevie Wonder performuan në Shtëpinë e Bardhë për Presidentin e Amerikës të asaj kohe Bill Clinton dhe Kryeministrin Britanez Tony Blair. Në këtë datë të vitit 2008, Lenny Kravitz publikoi albumin e tij të tetë të titulluar ‘It Is Time For A Love Revolution’, që u…

Details

Këngët më të reja në Radio KFOR

Ekipi i Radio KFOR-it mundohet që përmes punës së palodhshme, ta përcjellë tek dëgjuesit muzikën më të re dhe të përzgjedhur mirë. Më poshtë këtij lajmi, mund të gjeni këngët premierë, të publikuara nga artistë të ndryshëm vendor dhe ndërkombëtarë, të cilat mund ti dëgjoni në Radio KFOR: Arizona Zervas – Bands ArrDee & Aitch…

Details

‘#UnëMundem #NeMundemi’ kampanjë që kërkon ngritjen e vetëdijes për sëmundjen e kancerit

‘#UnëMundem #NeMundemi’, kjo është kampanja e cila ka për qëllim vetëdijesimin gjithë shoqëror për sëmundjen e kancerit dhe empatinë me të prekurit nga kjo sëmundje. Është komuniteti i madh i çiklistëve ‘Marakli t`Biciklave’ që në “Ditën Botërore kundër Kancerit” do të pedalojnë rreth 15 kilometra në Prizren.  Për të kuptuar më shumë rreth këtij aktiviteti,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 4 shkurt në vitin 1939, këngëtari i famshëm Frank Sinatra u martua me Nancy Barbato në një ceremoni private në New Jersey. Ata kishin tre fëmijë: Nancy, Franc Jr dhe Tina Sinatra. Çifti u divorcua në vitin 1951. Në vitin 2012 pikërisht me 4 shkurt, këngëtarja Adele ishte një nga këngëtaret më të dëgjuara…

Details

Policia e Kosovës e përkushtuar në zbatimin e masave anti-covid

Situata me Covid-19 javëve të fundit në Kosovë, ka rezultuar me numër të lartë të infektimeve. Policia e Kosovës që nga fillimi i pandemisë në përputhshmëri me vendimet mbi parandalimin e Covid-19, ka shqiptuar gjoba për të gjithë personat dhe bizneset që nuk kanë respektuar masat anti-covid. Rreth punës së tyre gjatë kësaj kohe dhe…

Details

Kujdes nga minat!

Minat dhe mjetet e pashpërthyera janë ende kërcënim për sigurinë e njerëzve në Kosovë. Sipas Planit Kombëtar të Çminimit, Kosova pritet të pastrohet nga të gjitha lokacionet e rrezikshme dhe të kontaminuara me eksploziv, deri në vitin 2025. Sipas të dhënave zyrtare, janë gjithsej 75 lokacione të tilla.

Details