Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 18 nëntor, të vitit 2007, fituesja e spektaklit televiziv ‘X Factor’, Leona Lewis theu rekord për albumin debutues më të shitur në Britani. Albumi i saj i titulluar “Spirit”, vetëm në shtatë ditët e para të daljes në treg, arriti që të shitej në më shumë se 375.000 kopje. – Në po këtë…

Details

Këngët premierë në Radio KFOR

Këngët të cilat nga dita e sotme mund ti dëgjoni premierë në Radio KFOR, janë: Ari Lennox – Get Close Arcangel – Me Gusta Tu Flow Ashley Sienna – Siren Cheat Codes x Sam Feldt – You Don’t Even Know Me Daddy Yankee – Bonita Dolly Parton x Pink x Brandi Carlile – (I Can’t…

Details

Sot nderojmë studentët!

‘Dita Ndërkombëtare e Studentëve’ është mundësia e përsosur që t’i nderojmë ata. Nga të gjitha cepat e globit, studentët punojnë shumë për të arritur qëllimet e tyre në karrierë dhe për të bërë ndryshime pozitive në botë. ‘Dita Ndërkombëtare e Studentëve’, që shënohet sot më 17 nëntor, është një ditë e multikulturalizmit, diversitetit dhe bashkëpunimit…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 17 nëntor, të vitit 2020, Shazam përpiloi listën e këngëve më të kërkuara përmes kësaj platforme. Në top 5-she, ishin këngët: “Dance Monkey” – Tones and I,  “Prayer In C” – Lilly Wood & The Prick 3,  “Let Her Go” – Passenger,  “Wake Me Up” – Avicii dhe “Lean On” by Major Lazer.…

Details

Raporti 24 orësh i Policisë së Kosovës

Policia e Kosovës vazhdon të zbatoj misionin e saj, duke ofruar zbatim të ligjit, në mënyrë profesionale dhe efikase, të mbroj jetën dhe pronën, të mbaj rendin dhe qetësinë publike, të parandaloj dhe zbulojë krimin, të mbrojë të drejtat dhe liritë e njeriut dhe t`i trajtojë në mënyrë të barabartë të gjithë qytetarët pa dallim…

Details

Filozofia apo dashuria për mençurinë

“Rënia nuk është një dështim. Dështimi vjen kur qëndroni aty ku keni rënë”, kështu ka thënë Sokrati, një nga filozofët më të njohur, i cili konsiderohet themelues i filozofisë perëndimore. Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO) e shpalli datën e sotme (16.11.23) “Ditë Botërore të Filozofisë”, ditë kjo e cila…

Details

Toleranca – pranim i ndjenjave, zakoneve apo besimeve që janë ndryshe nga tuajat

Në përpjekje për të theksuar rëndësinë e bashkëjetesës paqësore dhe respektit ndaj diversitetit kulturor, më 16 nëntor, komuniteti ndërkombëtar shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Tolerancës’, një iniciativë e Kombeve të Bashkuara për të nxitur mirëkuptim dhe respekt mes kulturave të ndryshme. Duke ditur që vetëm toleranca ndaj njeri-tjetrit mund të sigurojë mbijetesën e komuniteteve të ndryshme,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 16 nëntor, të vitit 2014, këngëtari i rock bendit irlandez U2, Bono u përfshi në një aksident të rëndë me biçikletë. Këngëtari u dërgua me urgjencë në departamentin e urgjencës së Qendrës Mjekësore të Nju Jorkut, ku iu nënshtrua operacionit që zgjati 5 orë. Lëndimi i Bonos, e detyroi grupin U2 që të…

Details