Projekt multietnik për të rinj në Kosovë

Organizata “UNITED Youth Task Force”, si rrjet i të rinjve që punojnë për ndërtimin e paqes dhe avansimin e të rinjve në Kosovë, do të filloj së shpejti një projekt 6-mujor mbi pjesëmarrjen gjithëpërfshirëse të të rinjve në proceset vendimmarrëse lokale, me titullin “YOUTH T.R.A.I.N “(Trust Rebuild Action for Inclusive). Radio KFOR-i ka zhvilluar një…

Details

“Graviteti” rikthehet në teatrin ODA

“Shfaqja ‘Graviteti’, tregon njerëz që dëshirojnë të largohen nga vendlindja, ata që dëshirojnë të kthehen, ata që largimin nuk e kanë menduar asnjëherë, e të gjitha këto gërshetohen përmes situatave që shkojnë në pothuajse tragjikomedi”, kështu tha për Radio KFOR-in drejtori i teatrit ‘ODA’, Florent Mehmeti, për shfaqjen “Graviteti”, e cila do të ngjitet në…

Details

Shfaqja “Recomposed” reprizë në skenën e Baletit Kombëtar

Shfaqja “Recomposed” e cila ishte premierë në dhjetor të vitit 2016-të, në skenën e Baletit Kombëtar të Kosovës, nesër (23 janar), nga ora 20:00, do të shfaqet si reprizë e radhës në sallën e Baletit Kombëtar të Kosovës. Enkas për Radio KFOR-in ushtrues detyre i drejtorit të Baletit Kombëtar të Kosovës, Kreshnik Musolli, tregoi më…

Details

TruAktiv vazhdon me aktivitete për të rinj

Organizata ‘TruAktiv’ që nxit mendimin kritik në shoqëri, ka vazhduar aktivitetet mujore të shfaqjes së filmit dhe dhurimit të librave në qytetin e Pejës. Aktiviteti i radhës do të fillojë me datën 23 janar nga ora 19:00, në Kino ‘Jusuf Gërvalla’ në Pejë, ku do të shfaqet filmi ‘Leaving the Cult’. Filmi rrëfen një histori…

Details

Mirishahe Syla e ftuara e radhës në “Feminist Talk”

Në kuadër të “Feminist Talk”, Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë” në bashkëpunim me Kolektivin për Mendim dhe Veprim Feminist do të organizojnë bisedën e radhës me studiuesen e çështjeve gjinore, Mirishahe Syla. Në kuadër të kësaj bisede, e cila do të mbahet të enjten (23.01.2020), do të diskutohet për ekofeminizmin. Radio KFOR-i ka realizuar një intervistë me Znj.…

Details

Prezantohet dokumentari “Udhëve të Argjendarëve Prizrenas”

Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB Kosovo), nesër (22 janar), në DokuKino nga ora 19:00,  prezanton dokumentarin “Udhëve të argjendarëve prizrenas”, të realizuar nga Rina Geci. Dokumentari sjell gjashtë video-portrete të mjeshtërve filigranistë nga Prizreni, ku nëpërmjet rrëfimeve dhe shfaqjes së fotografive, dokumenteve dhe video-materialet nga arkivat personale, ndiqen rrugëtimet e argjendarëve protagonistë në…

Details

Policia e Kosovës me apel për ngasësit e automjeteve

Megjithëse në vitin 2019, 16-të persona më pak kanë humbur jetën në aksidente trafiku se sa në vitin paraprak, numri i aksidenteve fatale mbetet ende shqetësues. Pikërisht për këtë Radio KFOR-i kontaktoi zëdhënësin e Policisë së Kosovës, Daut Hoxha i cili tregoi shkaqet kryesore që rrisin numrin e aksidenteve: “Pakujdesia, përqendrimi i pamjaftueshëm dhe tejkalimi…

Details

Nesër fillon ‘Java e Matematikës dhe Robotikës’

Fëmijët do të kenë mundësi të ndërtojnë struktura komplekse përmes lojës puzzle, të zgjedhin gjëegjëza nga objketet e printuara 3D dhe të luajnë rolin e detektivit përmes dekodimit të mesazheve të fshehura. Të gjitha këto aktivitete të lartpërmendura, do të organizohen në Javën e Matematikës dhe Robotikës, një aktivitet ky i veçantë, i organizuar nga…

Details