“Last Night in Soho”, “Pig” dhe “Vic the Viking” premiera që zbarkojnë këtë javë në Cineplexx

Kinemaja më e madhe në vend, Cineplexx edhe këtë javë ka pasuruar programin me premiera botërore. “Last Night in Soho” që përfaqëson zhanrin horror/mister, sjell një stiliste aspiruese të modës së viteve të 60-ta, e cila ndeshet me një vajzë që dëshpërimisht dëshiron të bëhet këngëtare, por ëndrrat dhe magjepsja plasariten në diçka të errët.…

Details

Dita Ndërkombëtare për t’i Dhënë Fund Mosndëshkimit të Krimeve Kundër Gazetarëve

Çdo vit, me 2 nëntor, Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB), Qeveritë anëtare të OKB-së, organizatat mbrojtëse të lirisë së shtypit dhe ato për të drejtat e gazetarëve, shënojnë ‘Ditën Ndërkombëtare për t’i Dhënë Fund Mosndëshkimit të Krimeve Kundër Gazetarëve’. Është një ditë që bota i kushton vëmendje krimeve të dhunshme kundër gazetarëve dhe përfaqësuesve…

Details

Përgatitja e veturës për sezonin e dimrit

Dimri po afrohet dhe pikërisht fillimi i muajit nëntor është koha e përshtatshme për ta përgatitur makinën për kushtet e dobëta të vozitjes, të shkaktuara nga të reshurat e borës dhe shiut si dhe nga akulli i krijuar. Për shkak të kushteve atmosferike, shpesh ndodhemi në situata jo të mira dhe e gjithë kjo vjen…

Details

Përfundon projekti “Drama for Change”

Organizata joqeveritare ‘Diversity of Mitrovica’, ka përfunduar me sukses projektin “Drama for Change” (Drama për Ndryshim), me të cilin të rinjtë pjesëmarrës kanë udhëtuar në disa qytete të Kosovës, për të dhënë para publikut shfaqjen “Konfuz në oxi(to)² xic”. Për të kuptuar më shumë rreth këtij projekti, Radio KFOR-i ka kontaktuar me Drejtorin e Diversity…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 2 nëntor të vitit 1967, ‘The Beatles’ përfunduan regjistrimin e single-it të tyre të titulluar “Hello Goodbye” në studio në Abbey Road në Londër në bashkëpunim me Paul McCartney. Në këtë datë në vitin 1974, Stevie Wonder arriti në pozitën e parë në top listën e hiteve në Mbretërinë e Bashkuar  me këngën ‘You…

Details

Bashkëpunimi ndëretnik, një pasuri tjetër e Kosovës

Kosova njihet si një vend shumetnik, me një shoqëri të hapur që përqafon diversitetin e saj etnik dhe kulturor. Një shembull i tillë konkret është bashkëpunimi dhe shoqërimi i zotëri Ekrem Merovcit dhe Dejan Milic, të cilët ndajnë një zyrë së bashku. “Përveç punës zyrtare, ne jemi edhe miq të mire”, kështu tha për Radio…

Details

1 Nëntori, Dita Botërore e Veganëve

Në shumë vende të botës ‘Dita Botërore e Veganëve’, festohet çdo vit me datën 1 nëntor. Kjo ditë nuk i kushtohet vetëm veganëve, por në ‘Ditën Botërore të Veganëve’, njerëzit diskutojnë dhe punojnë për të rritur ndërgjegjësimin për shumë çështje me të cilat bota po përballet në lidhje me furnizimin tonë me ushqim dhe ndikimin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 1 nëntor të vitit 1955, Grupi R&B ‘The Famous Flames’, i udhëhequr nga këngëtari James Brown, publikuan këngën e tyre ‘Please, Please, Please’ duke u promovuar në radion ‘Macon Georgia’. Pas publikimit të kësaj kënge ata nënshkruan kontratë me ‘King Records’. Ishte 1 nëntor i vitit 1969, ku Elvis Presley arriti në pozitën e…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Planifikimit të Qyteteve’

Duke parë rëndësinë e qyteteve funksionale, lagjeve urbane dhe mjedisit të mbrojtur dhe të menaxhuar me më shumë kujdes, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara caktoi datën 31 tetor, si ‘Ditë Botërore të Planifikimit të Qyteteve’. Shënimi i kësaj dite, pritet të promovojë më shumë interesin e komunitetit ndërkombëtar për urbanizimin global, të shtyjë…

Details

Halloween, festë e kostumeve dhe dekorimeve të frikshme

Halloween festohet në pothuajse gjithë botën dhe daton para 2 mijë vitesh. Kjo festë ishte krijuar nga keltët të cilët jetonin në Irlandë e në Britani të Madhe dhe festohej në fillim të muajit nëntor me emrin Samhain, derisa tani festohet pikërisht në datën e sotme, me 31 tetor. Keltët besonin se në këtë ditë,…

Details