Demokracia – themel i një shoqërie të barabartë e pa dallime

Në shoqëritë demokratike, vlerësohen mundësitë dhe liritë që sjell demokracia, e cila është themel i shoqërive të lira, sepse kur liria mungon, jeta përfshin sfida të paimagjinueshme që shpesh janë të pakuptueshme e të patejkalueshme. Për të njohur meritat që sjell demokracia dhe për të nderuar të gjithë ata që ndikuan në krijimin e shoqërive…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 15 shtator, të vitit 1998, rock artisti i famshëm Marilyn Manson, lansoi albumin e tij të tretë me radhë, të titulluar ‘Mechanical Animals’. Disa nga dyqanet më të mëdha, siç janë Target dhe Walmart në Amerikë, refuzuan ta shisnin këtë album, pasi që këngëtari në fjalë në ballinë, shfaqej i zhveshur. – Në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 1984, u mbajt ceremonia e parë e ndarjes së çmimeve ‘MTV Video Music Awards’. Ishte këngëtarja e famshme Madonna, e cila e hapi këtë ceremoni, me këngën e saj ‘Like a Virgin’. – Me 14 shtator, të vitit 1974, këngëtari Eric Clapton, ishte në pozitën e parë të këngëve…

Details

Policia e Kosovës, pranë qytetarëve edhe me fushata vetëdijesuese

Përveç ruajtjes së sigurisë dhe rendit, Policia e Kosovës vazhdimisht po organizon aktivitete dhe kampanja të ndryshme që ndikojnë në përmirësimin dhe vetëdijesimin e qytetarëve. Policia e Kosovës ka zhvilluar disa fushata vetëdijesuese gjatë muajit gusht, e njëra ndër to ishte edhe fushata ‘Siguria në komunikacionin rrugor’, e cila është zhvilluar në disa pjesë të…

Details

Gjendja aktuale me CoViD-19

Po vazhdojmë që të kemi rënie të rasteve të infektimeve me CoViD-19, e këtë e dëshmojnë statistikat e fundit të institucioneve shëndetësore. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK), ka publikuar raportin e gjendjes me të infektuar me virusin CoViD-19 gjatë 24 orëve të fundit, sipas të cilit, në këtë interval kohor, nga 102…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 13 shtator, të vitit 2013, këngëtari irlandez Hozier (Andrew John Hozier-Byrne), publikoi këngën e titulluar “Take Me to Church”, që ishte pjesë e albumit të tij të parë. Kënga u bë një hit masiv në gjithë botën dhe u certifikua me vlerësimin multi-platinum në disa shtete, përfshirë Amerikën, Anglinë dhe Kanadanë. – Në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 2010, këngëtarja Lady Gaga, fitoi çmimin për ‘Video klipin më të mirë të vitit’, në ‘Video Music Awards’, për këngën e saj, të titulluar “Bad Romance”. Ajo e pranoi këtë çmim e veshur me një fustan të bërë krejtësisht nga mishi i freskët i kafshëve. – Me 12 shtator,…

Details