Shënohet sot “Dita Botërore e Kancerit të Mushkërive”

Kanceri i mushkërive vazhdon të jetë një nga kanceret më të zakonshme në mbarë botën, duke marrë më shumë jetë çdo vit sesa kanceri i gjirit, zorrës së trashë dhe prostatës, të gjitha së bashku. Është vlerësuar se kanceri i mushkërive përbën gati një në pesë vdekje nga kanceri në nivel global. Kanceri i mushkërive…

Details

Në këtë datë në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 1 gusht, të vitit 1981, televizioni muzikor MTV transmetoi, për herë të parë, programin e parë. Programin e hapi krijuesi i këtij televizioni John Lack, i cili e nisi programin me fjalët: “Zonja dhe zotërinj: Rock and Roll”. MTV është një nga televizionet më të mëdha në botë, që promovon të gjitha zhanret…

Details

Gushti i nxehtë edhe me filma

Kjo verë, do të vazhdoj të jetë e ngrohtë, jo vetëm me temperatura të larta, por edhe me llojllojshmëri filmash, që do të publikohen së shpejti. Si rëndom, edhe këtë javë, ju njoftojmë se kur saktësisht do të publikohen ata:   Filmi ‘Allegoria’ – Data e publikimit: 02 gusht Filmi ‘Bullet Train’ – Data e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 31 korrik, të vitit 1959, këngëtari Cliff Richard, qëndroi në vendin e parë, në tabelën e këngëve më të dëgjuara në Mbretërinë e Bashkuar, me ‘Living Doll’. – Në këtë datë, por të vitit 1988, “Roll With It” nga Steve Winwood zuri vendin e parë, në listat e Billboard, duke qëndruar aty, për…

Details

Urime ‘Dita Botërore e Miqësisë’

Janë miqtë e mirë, ata që krijojnë mundësinë dhe të gjenden pranë, në të gjitha momentet e rëndësishme të jetës suaj, qeshin me ty, qajnë me ty, duke krijuar momente të paharruara. Është fat i madh për njerëzit që ruajnë dhe kultivojnë miqësi të tilla, të shëndosha. Pikërisht sot (30 korrik) shënohet ‘’Dita Ndërkombëtare e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 30 korrik, të vitit 1966, bendi The Beatles, filluan një seri pesë javore në vendin e parë në tabelën e albumeve më të dëgjuara amerikane, me albumin e titulluar ‘Yesterday…And Today’, i publikuar vetëm në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada. Albumi mbahet mend kryesisht për polemikat rreth imazhit të kopertinës së tij origjinale.…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 29 korrik, të vitit 1963, Elvis Presley qëndroi në vendin e parë, në tabelën e këngëve më të dëgjuara në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën e titulluar ‘(You’re The) Devil In Disguise’. – Më 29 korrik, të vitit 1967, rock grupi The Doors, filluan një seri tre javore, duke u renditur në vendin…

Details

Ta ruajmë natyrën për mirëqenien e brezave të ardhshëm

Data e sotme (28 korrik) i dedikohet ‘’Ditës Botërore të Ruajtjes së Natyrës’’, e cila thekson nevojën për ruajtjen e një mjedisi të shëndetshëm dhe burimeve natyrore, për të mbajtur një shoqëri të qëndrueshme dhe të shëndetshme. Ruajtja e bimëve dhe kafshëve që përballen me kërcënimin e zhdukjes, është një nga qëllimet kryesore të kësaj…

Details