‘Festivali i Baballarëve’, aktiviteti që mbështet ’16 ditët e aktivizmit’, në luftimin e dhunës në familje

Në kuadër të ‘16 ditëve të aktivizmit’, një fushatë globale që ka për qëllim parandalimin e dhunës në familje ‘Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Kërkime’ në Kosovë, është bërë po ashtu pjesë e kësaj fushatë duke organizuar edicionin e parë të ‘Festivalit të Baballarëve’, që do të mbahet nesër, me 27 nëntor, me aktivitete…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 26 nëntor, të vitit 1958, Johnny Cash bëri debutimin e tij në top listën e këngëve më të mira në Amerikë, me këngën ‘Cry Cry Cry’. – Në po këtë ditë, të vitit 1990, ka lindur këngëtarja Rita Ora. Albumi i saj i parë ‘Ora’, i publikuar në vitin 2012, debutoi në pozitën…

Details

Bashkohu me botën portokalli dhe thuaj JO dhunës!

“16-të ditët e Aktivizimit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore” është një fushatë ndërkombëtare e cila zhvillohet çdo vit, duke filluar nga 25 Nëntori kur shënohet edhe “Dita Ndërkombëtare e Eliminimit të Dhunës ndaj Grave” dhe mbaron më 10 Dhjetor kur shënohet “Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut. Kjo fushatë përdoret si një strategji organizimi…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 25 nëntor  në vitin 1972, Chuck Berry qëndroi në pozitën e parë në top listën muzikore në në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën  ‘My Ding a-Ling’. Kjo këngë u inçizua fillimisht nga Dave Bartholomew në vitin 1952. Në këtë datë në vitin 2003, Michael Jackson hapi një faqe në internet për t’u mbrojtur pas…

Details