Një pjesë nga karriera e suksesshme muzikore e Sam Smith

Sam Smith, një emër i veçantë në skenën botërore muzikore, do të jetë personazhi i radhës për të cilin kemi shkëputur disa pjesë nga karriera e tij muzikore, që ti ndajmë me ju.  Smith, njihet si një artist që nisi karrierën muzikore të zhanrit soul dhe pop dhe sot numëron katër çmime të fituara Grammy…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Çrrënjosjes së varfërisë’

Me temën “Të veprojmë së bashku për të arritur drejtësinë sociale dhe mjedisore për të gjithë”, shënohet sot (17.10.20) ‘Dita Botërore e Çrrënjosjes së varfërisë’. Tema e këtij viti (2020), adreson sfidën e arritjes së drejtësisë sociale dhe mjedisore për të gjithë. Ky vit shënon edhe 31 vjetorin e Konventës për të drejtat e fëmijëve,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 17 tetor të vitit 1970, grupi ‘Jackson Five’ filluan turneun pesë-javësh në Amerikë. Kënga e tyre ‘ABC’, ishte në pozitën e parë të top listës amerikane. Vetëm në vitin 1970, ky grup shiti mbi 10 milion kopje të albumit të tyre. Në këtë datë të vitit 1973, The Rolling Stones performuan në Bruksel si…

Details

Shpallen emrat e fituesve të konkursit shpërblyes “Le të mendojmë për miqësinë!”

Të dashur pjesëmarrës të konkursit shpërblyes “Le të mendojmë për miqësinë!”, të Revistës ‘For You’, janë shpallur emrat e fituesve të këtij konkursi. Para se të tregojmë se kush janë fituesit, në emër të ekipit të redaksisë së Revistës ‘For You’ dhe Shtabit të Përgjithshëm të KFOR-it në Prishtinë, i falënderojmë edhe njëherë të gjithë…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Ushqimit’

Ushqimi është thelbi i jetës dhe ekzistencës sonë. ‘Dita Botërore e Ushqimit’, shënohet çdo vit me 16 Tetor që nga viti 1981 dhe përkon edhe me ditën e themelimit të ‘Organizatës Botërore të Ushqimit dhe Bujqësisë’ nga Kombet e Bashkuara. Nëpërmes kësaj dite, kjo organizatë synon të rrisë nivelet e të ushqyerit në të gjithë…

Details

KOMF vazhdon me fushatën ‘Komuna ime, e drejta ime sociale’

Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF, po vazhdon me fushatën nacionale ‘Komuna ime, e drejta ime sociale’, të cilën e ka nisur më 12 tetor, 2020. Specialistja për monitorim dhe hulumtim në KOMF, Bukurezë Surdulli, për Radio KFOR-in tha se kjo fushatë ka për qëllim vetëdijesimin e mëtejshëm dhe mobilizimin…

Details

‘Dita Botërore e Anestezisëʼ shënohet edhe në Kosovë

Më 16 tetor, të vitit 1846, mjekët në Spitalin e Përgjithshëm në Masaçusets, në Boston, dëshmuan se përmes anestezionit ishte e mundur që pacientët t’i nënshtroheshin një operacioni kirurgjik, pa dhimbje e pa tortura. Për të theksuar rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i, mori një prononcim nga anesteziologu në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, z.…

Details

Sot përmbyllet “Forumi për Politika Bujqësore 2020”

Sot më 16 tetor, do të përmbyllet “Forumi për Politika Bujqësore 2020”, i cili ka filluar më 12 tetor. Përgjatë 5 ditëve, forumi i organizuar nga Grupi i Përhershëm i Punës për Zhvillimin Rural Rajonal (SWG) në Evropën Juglindore, pjesëmarrëse ishte edhe Kosova. Radio KFOR ka realizuar një intervistë me Menaxheren e Projektit në SWG,…

Details