Komandanti i KFOR-it viziton 6 vjeçaren e plagosur

Çdo ditë e më shumë jemi dëshmitarë të përdorimit të armëve, të cilat për pasojë po marrin jetë njerëzish. Tri ditë më parë, një plumb qorr ja ndali në gjysmë lojën 6 vjeçares, Viktoria Seta nga Podujeva i cili do të mund të ja shkurtonte jetën, në kohën më të bukur të lulëzimit të saj.…

Details

Të rinjët e Kosovës eksporojnë Kosovën përmes artit

Të rinjët e Kosovës vazhdojnë të shfaqin aftësitë dhe kreativitetin e tyre përmes aktiviteteve të ndryshme që në vazhdimësi i realizojnë në dobi të vendit dhe shoqërisë sonë në përgjithësi. E tillë është edhe punëtoria “My Kosovo in one shot ”e cila tashmë ka hapur aplikimet për të gjithë të interesuarit që i përkasin sferës…

Details

“Të Drejtat e Njeriut përmes Artit”

Misioni i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) në Kosovë ka hapur konkursin e saj që ka të bëjë për të drejtat e njeriut. “Të Drejtat e Njeriut përmes Artit”, ky është projekti që do të jetë i hapur deri me 30 Shtator 2018, duke u dhënë mundësi krijuesve profesionist dhe jo vetëm…

Details

Filmi “Ajo“ i More Raçës konkuron në OSCAR

Skenaristja dhe regjisorja More Raça, së fundmi ka marrë një lajm shumë të mirë për punën e saj prej artisteje, veçanërisht për filmin e metrazhit të shkurtër „Ajo“, skenarin dhe regjinë e të cilit e ka bërë vet ajo. Në mesin e nëntë emrave të filmave finalist për edicionin e 21-të të Festivalit të filmit…

Details

Kostumografia Hana Zeqa shpalos projektin e saj “Organic Extimorph”

Qendra Informative dhe Kulturore e Bashkimit Evropian në Prishtinë u ka bërë ftesë që gjithë të interesuarve që sot kanë mundësi të flasin me kostumografen Hana Zeqa. Takimi mbahet në Qendrën Informative dhe Kulturore të Bashkimit Evropian, në Prishtinë, duke filluar nga ora 17:00.   Kostumografja Hana Zeqa, aktualisht është duke punuar në projektin e…

Details

U lansua programi i Bursës së Kosovës për Ekselencë në Gazetari

Procesi i aplikimit për Programin e Bursës së Kosovës për Ekselencë në Gazetari’ për vitin 2018 tani është i hapur. Programi do të filloj në shtator 2018 dhe është i bazuar sipas Bursës Ballkanike për Ekselencë në Gazetari, që ka filluar qysh në vitin 2007. Rrjeti Ballkanik i Gazetarise Hulumtuese – BIRN Kosova dhe Asociacioni i Gazetarëve…

Details

“Mentoring Our Future” bën thirrje për aplikim për student

Programi i mentorimit për studentët kosovarë në Universitetin e Prishtinës, të cilët janë në vitin e tyre të parafundit ose të fundit të studimeve ”Mentoring our Future”, tashmë zyrtarisht kanë ndarë me studentët respektiv faqen e tyre të programit si dhe kanë bërë hapjen e aplikimeve për studentët e Universitetit të Prishtinës. Për më shumë…

Details

Në Prishtinë organizohet ‘Design Thinking Forum’

Sot (17.08.18) në Prishtinë mbahet forumi “Disign Thinking Forum”, të cilën e organizojnë “Europian Youth Award” dhe “Innovation Centre Kosovo”. Programi “Europian Youth Award” në mbarë Evropën e ofron këtë forum si pjesë të saj, që lidhë fillestarët lokal dhe sipërmarrësit e rinj me ekspertë ndërkombëtar të fushave e përvojave të ndryshme. Përgjatë dy sesioneve…

Details

Gjilani organizon ‘Garë Ndërkombëtare të Qenve’

Janë të shumtë njerëzit që flasin me dashuri të madhe për lidhjen e tyre të fortë me qentë, duke i cilësuar ata si shokët më besnik të tyre. Qentë janë edhe shumë argëtues për njerëzit, prandaj nuk janë të pakta manifestimet dhe garat e ndryshme që realizohen me ta. Përkitazi me këtë garë, kryetari i…

Details

Të rinjtë e Mitrovicës, koncert veror në Shkup

Nën organizimin e organizatave jofitimprurëse ”Roma Rock School”, “Musicans without Borders” dhe shollave verore “Mitrocia Rock School” si dhe “Muzichko Uchilishte Enterprise”, të rinjtë e këtyre shkollave do të marrin pjesë në koncertin veror që do të mbahet në Shkup, me datën 31 Gusht. Dhjetë grupe muzikore do të performojnë me këngët e tyre origjinale,…

Details