Vjeshta stinë frymëzuese edhe për foto

Ndër stinët më të bukura të peizazhit, me të drejtë konsiderohet vjeshta. Temperaturat e përshtatshme për ecje, na mundësojnë që të shtojmë kujdesin ndaj shëndetit, duke ecur si dhe njëkohësisht të shijojmë peizazhin dhe bukuritë e natyrës që na vijnë plot ngjyra. Janë pikërisht ngjyrat e vjeshtës, ato të cilat janë edhe në fokusin e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 23 nëntor të vitit 1974, The Rolling Stones publikuan albumin e tyre të pestë në Amerikë të titulluar ‘It’s Only Rock’ N Roll ‘. Ky ishte edhe albumi i tyre i fundit arriti në pozitën e 2-të në Mbretërinë e Bashkuar. Në vitin 1991, Michael Jackson publikoi këngën “Black and White” në bashkëpunim me…

Details

‘WiseWord Kosova’, fton studentët e interesuar që të studiojnë në Mbretërinë e Bashkuar

Organizata ‘WiseWord Kosova’, me seli në Prishtinë, ndër vite ka krijuar mundësi të shumta për studentët nga Kosova, për të fituar bursa, duke ju mundësuar studime në universitetet më prestigjioze në Mbretërinë e Bashkuar. Së fundmi kjo organizatë ka organizuar olimpiadën për të rinj, duke iu mundësuar të rinjve përfitimin e bursave për studime dhe…

Details

Aktivitete të shumta kulturore gjatë ditëve në vazhdim

Radio K4 ka pasur gjithmonë një hapësirë të veçantë për ngjarjet kulturore në vendin tonë dhe jo vetëm, përmes këtij artikulli ju sjellim disa nga ngjarjet kulturore që mund të ndiqni gjatë ditëve në vazhdim, shfaqje teatrale, performanca muzikore dhe shumë aktivitete të tilla. Sot (22.11.21), në Kino Armata, do të keni mundësi të shikoni…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Televizionit’

Nëse në shekullin e njëzetë, atë botë kur u shpik televizori, kishte një ndikim të thellë dhe të gjerë në natyrën dhe cilësinë e jetës moderne e të përditshme të njeriut, duke qenë më intim e më i afërt dhe burim i rëndësishëm i marrjes së informacionit, ky ndikim në ditët e sotme është zbehur,…

Details

Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave në Trafik

“Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave në Trafik”, e cila shënohet sot (21.11.21), përkatësisht çdo të diel të tretë, të muajit nëntor, përkujton ata që vdiqën ose u plagosën nga aksidente rrugore si dhe tregon gjendjen e vështirë të të dashurve të tyre, të cilët duhet të përballen me pasojat e lëndimeve apo edhe vdekjen…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 21 nëntor në vitin 1975, Elton John gjatë një vizite në Los Angeles, mori një ‘Yll’ në Hollywood Walk of Fame. Në këtë datë në vitin 1981, ‘The Queen’ dhe David Bowie ishin në pozitën e parë me këngën e tyre ‘Under Pressure’. Ata e regjistruan këngën së bashku në një studio gjermane. Ky…

Details