Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me datën 25 janar, të vitit 1964, rok bendi The Beatles, kishin arritur që të shesin më së shumti kopje të albumit të tyre ‘I Want To Hold Your Hand’, në SHBA. – Në këtë datë, të vitit 1974, Led Zeppelin mbajtën koncert në ‘Market Square Arena’, në Indiana të Amerikës, ku u mblodhën…

Details

Fjala jote e mirë, mund të i ndryshojë jetën dikujt

“Me buzëqeshjen tënde, bota duket më e bukur”, me këtë kompliment, apo të tjera të kësaj natyre, mund t’i referoheni të tjerëve edhe sot, në “Ditën Ndërkombëtare të Komplimentit”, që shënohet në mbarë botën me 24 janar. Kujdesuni që t’i leni anash kritikat dhe vetëm me fjalë inkurajuese të ju drejtoheni njerëzve që ju rrethojnë,…

Details

Arsimimi – çelës i një shoqërie të përparuar

“Arsimimi është pasaporta për të ardhmen, sepse e nesërmja u përket atyre që përgatiten për të, sot”  kështu ka thënë aktivisti për të drejtat e njeriut, Malcolm X. Duke njohur rëndësinë individuale e shoqërore që ka arsimimi, data e sotme, 24 janar, i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Arsimimit”.  Në këtë ditë, Radio…

Details

Kontingjenti Zviceran SWISSCOY i KFOR-it ka hapur tre pozita të lira pune, për përkthyes/interpretues

Përkthyesi apo interpretuesi do të ketë funksionin kryesor për të mbështetur SWISSCOY LMT të KFOR-it me shërbime përkthimi apo interpretimi. Ai ose ajo i shoqëron LMT-të në takime të ndryshme koordinuese, mbledhje informacioni, i ndihmon ata me udhëzime dhe informacione lokale dhe përkthen dokumente dhe materiale të ndryshme mediatike sipas kërkesës. Kërkesat kryesore për të…

Details

Fakte interesante!

Faktet interesante na argëtojnë, na mësojnë dhe shpeshherë na lënë pa mend. Ato janë pjesë të papritura ose të pazakonta njohurish nga bota e shkencës, historisë dhe kulturës. – A e keni ditur se rrota më e vjetër prej druri në botë ka ekzistuar për më shumë se 5.000 vjet më parë. Ajo u gjet…

Details

Prishtina mirëpret ngjarje të shumta kulturore

Pas një viti të suksesshëm, Filharmonia e Kosovës ka publikuar edhe organizimin e parë për vitin 2023. Programi për këtë vit do të ofrojë përzierje të thesareve klasike, muzikës bashkëkohore, premierave të rëndësishme, performanca të artistëve vendorë dhe atyre me famë botërore. Viti do të nis me koncertin “Nga bota e re”, që do të…

Details