Shpenzimi i tepërt i parave përgjatë festave, problem global

Festat e fund vitit përveç që ofrojnë kënaqësi, në të njëjtën kohë ndikojnë edhe në shpenzimin e buxhetit, nëse nuk planifikohen siç duhet. Duke parë këtë çështje si problem gjithëpërfshirës, profesionistët e ekonomisë në mbarë botën, japin sugjerime se si mund t’i kursejmë të hollat tona përgjatë festave. Shumica e tyre thonë se përgjatë festave,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 14 dhjetor të vitit 1979, grupi The Clash lansuan albumin e tyre të tretë ‘London Calling’. Albumi mori një vlerësim të madh dhe u rëndit në pozitën e pestë të resistës ‘Rolling Stones’, si një nga albumet më të mira të të gjitha kohërave. Në këtë datë të vitit 1991, Michael Jackson qëndroi për…

Details

Sportet që mund ti praktikojmë në ambiente të mbyllura

Moti i ftohtë i dimrit, është koha e përsosur për të larguar peshë dhe për tu djersitur, meqë ka shumë aktivitete sportive që mund ti kryejmë në ambiente të mbyllura, e që do t‘na mbajnë në formë të mirë fizike gjatë gjithë dimrit. Volejbolli – Nuk është shumë e vështirë të gjejmë një ambient të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Sot me 13 dhjetor feston ditëlindjen këngëtarja e famshme amerikane Taylor Swift, e lindur në vitin 1989. Ajo njihet si një nga tekst shkrueset më të reja, që kishte një kontratë me kompaninë e e famshme “Big Machine Records”. Albumi i saj debutues në vitin 2006, i solli asaj famë ndërkombëtare. Me albumin e saj…

Details

Të rejat javore në teknologji

Duke filluar nga java që po e lëmë pas, më konkretisht nga data 7 dhjetor, zyrtarë nga kompania Google, njoftuan se tani aplikacioni ‘Gmail’, do të ofroj thirrje zanore dhe me video për të gjithë përdoruesit e aplikacioneve iOS dhe Android. Për këto funksione të reja, kemi qenë të njoftuar qysh në muajin shtator dhe…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Mbulimit Shëndetësor Universal’

Sot (12 dhjetor), shënohet ‘Dita Botërore e Mbulimit Shëndetësor Universal’ e cila ka për qëllim vetëdijesimin rreth mbulimit shëndetësor si dhe të sigurojë që të gjithë njerëzit, kudo në botë, të marrin shërbimet shëndetësore cilësore që u nevojiten pa vështirësi financiare. Që nga viti 2016, në gjithë botën, udhëheqës kompetent shëndetësor ngritin zërin e tyre…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 12 dhjetor të vitit 1915, ka lindur këngëtari dhe producenti i famshëm amerikan Frank Sinatra, një nga artistët më të famshëm të shekullit të 20-të. Këngët e tij më të famshme ishin: ‘New York, New York’, ‘The Way You Look Tonight’, ‘Strangers in the Night’ ‘My Way’ e këngë të tjera. Në po këtë…

Details

Dita Ndërkombëtare e Maleve

Malet janë pjesë shumë e rëndësishme për biodiversitetin e planetit tonë. Më shumë se gjysma e njerëzimit dhe jeta e tyre e përditshme varet nga ujërat e ëmbla malore dhe nga këtu kuptojmë edhe rëndësinë e maleve. Për të shënuar rëndësinë që kanë malet në jetën e secilit, OKB ka ndarë ditën e sotme, 11…

Details