Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 30 janar të vitit 1956, Elvis Presley filloi të regjistrojë albumin e tij te parë në studion RCA në New York. Në mesin e këngëve të regjistruara ishte edhe version i Presleyt të këngës ‘Blue Suede Shoes’ të kënduar në origjinal nga Carl Perkins. Në këtë datë në vitin 1975, Bee Gees filluan regjistrim…

Details

Hite të përzgjedhura në Radio K4

Muzika e mirë, gjithmonë, ndikon pozitivisht në disponimin e të gjithëve. Prandaj, Radio K4 përpiqet t’ju ofrojë disponim të mirë, si përmes emisioneve argëtuese ashtu edhe përmes muzikës së përzgjedhur. Sot, si çdo ditë tjetër, për ju veçojmë disa nga hitet më të njohura: Scorpions – Wind Of Change The Police – Every Breath You…

Details

Me filma fantastik përfundon janari dhe nis shkurti

Sikurse kishte nisur, në të njëjtën mënyrë, do të përmbyllet muaji janar dhe do të nis muaji shkurt, me filma të mrekullueshëm, në të cilët janë të përfshirë aktorë të njohur të botës filmike. Poshtë lajmit listojmë titujt dhe datat e publikimit të tyre:   Filmi ’Harper’ – Data e publikimit: 29 janar Filmi ‘The…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 janar te vitit 1961, Bob Dylan e përmbushi ëndrrën duke takuar idhullin e tij Woody Guthrie, i cili po dilte nga një spital ku ishte trajtuar. Ai i dha Dylan-it një kartolinë ku shkruhej: “Unë nuk kam vdekur akoma“. Në këtë datë të vitit 1996, George Michael mori kryesimin e toplistës britanike me…

Details

Ministria e Arsimit: ’’Shkollat duhet t’i mbajmë të hapura dhe të sigurta’’

Me propozimin e Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, procesi edukativo –arsimor në institucionet e arsimit parauniversitar të të gjitha niveleve zhvillohet sipas Udhëzuesit të MASHTIT, për organizimin e procesit mësimor në kushtet e pandemisë Covid-19, me obligimin që të respektohen masat mbrojtëse të përcaktuara nga IKSHPK. Udhëzuesi për organizimin e procesit mësimor në…

Details

Këngët më të reja në Radio KFOR

Për rëndësinë e muzikës dhe ndikimin që ka ajo në disponimin e gjithsecilit, më së miri e dinë dëgjuesit e Radio KFOR-it, të cilët çdo ditë e shijojnë atë përmes frekuencave si dhe përmes platformave të ndryshme online. Më poshtë këtij lajmi, mund të gjeni edhe disa nga këngët e shumta premierë, të publikuara nga…

Details

Shënohet sot ‘Dita e Argëtimit në Punë’

Fjalët ‘punë’ dhe ‘argëtim” rrallë i gjejmë në të njëjtën fjali, mirëpo kur flasim për Radio K4 kjo nuk vlen, sepse kur merr energjinë pozitive nga dëgjuesit e shumtë, puna aty nuk mund të mos jetë argëtuese. Në shënimin e ‘Ditës së Argëtimit në Punë’, më 28 janar, kujtojani vetës së sa shumë kohë kaloni…

Details

Vend i lirë pune në KFOR

Kontingjenti zviceran i KFOR-it ka nevojë për një punëtor për pastrimin dhe mirëmbajtjen e ambienteve të ndryshme, si tualetet, dhomat e fjetjes, dhomat e ngrënies dhe hapësirat e jashtme në kampin Novosellë. Kandidati duhet të plotësojë këto kushte: Të ketë të përfunduar edukimin 8 vjeçar; Të ketë 1 vit përvojë punë në një kompani Për…

Details