Vazhdon edhe më tutje “Gara për Gjakovë të pastër!”

“Përfito nga ambienti i pastër, investime për lagjen, shkollën dhe qytetin tënd!” , kjo është motoja e  fushatës dedikuar mjedisit  e cila ka filluar më 20 mars dhe do të zgjasë deri më 5 qershor, e organizuar nga Komuna e Gjakovës e përkrahur edhe nga KRM Çabrati, BONEVET Gjakova, Green Art Center, Let’s Do It…

Details

“Prishtina Lexon” shpall sot lexuesin e vitit

Në kuadër të festivalit “Prishtina Lexon”, që synon nxitjen e kulturës së leximit, sot në kryeqyetet do të shpallet ‘Lexuesja e vitit 2019’ apo ‘Lexuesi i vitit 2019’. Festivali “Prishtina Lexon” po organizohet për të pestën herë me radhë, me fokus në ndërgjegjësimin social rreth rëndësisë së librit dhe ngritjen intelektuale të individit. Përveç leximit,…

Details

Festohet sot ‘1 Qershori – Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve’

‘Dita Ndërkombëtare të Fëmijëve -1 Qershori’, vë në pah gëzimin dhe harenë e të gjithë fëmijëve. Origjina e kësaj feste daton që nga viti 1925, kur përfaqësues nga vende të ndryshme të botës u takuan në Gjenevë të Zvicrës, për të mbajtur konferencën e parë botërore për mirëqenien e fëmijëve. “Dita Ndërkombëtare për Mbrojtjen e…

Details

Mbahet Festivali i Këngës për Fëmijë “Theranda Fest”

Nesër (1 qershor), në Palestren “13 Qershori” në Suharekë, nga ora 20:00, pritet të mbahet Festivali i Këngës për Fëmijë̈ “Theranda Fest”, i cili ka për qëllim zhvillimin e jetës kulturore dhe artistike. Organizatori i Festivalit, Artan Elshani, për radio KFOR-in dha informata shtesë, ku njoftoi se po mbahet  për të katërtin vit me radhë: …

Details

Festivali ‘PriFest’ hap thirrjen për Green Film Project

Me qëllim të ngritjes së vetëdijes dhe aktivizmit tek të rinia për rëndësinë e mjedisit, me fokus ndikimin që ka shoqëria në cilësinë e ajrit përgjatë vitit, Festivali Ndërkombëtar i Filmit “PriFest”, këtë vit do të organizoj edicionin e tretë të ‘Green Film Project’. Përmes filmave pjesëmarrës, të cilët do të garojnë në këtë projekt,…

Details

“TOKA” organizon kampe për të rinj, në vend dhe rajon

‘Organizata Kosovare për Talent dhe Arsim’ (TOKA),  e cila punon me të rinj të Kosovës për t’iu ndihmuar në zhvillimin e shkathtësive të reja si dhe përmes vullnetarizmit edukativ të nxis qytetarinë aktive tek ta, nga data e djeshme (30 maj), ka hapur aplikimet për të gjithë të interesuarit. Organizimi i kampeve planifikohet të mbahet…

Details