Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 17 nëntor në vitin 1984, grupi Wham Ishim në pozitën e parë të albumeve më të dëgjuara në ​​ Mbretërinë e Bashkuar, me këngën ‘Make It Big’ dhe në pozitën e parë në Amerikë me këngën ‘Wake Me Up Before You Go-Go’. Në këtë datë në vitin 2003, 21 vjeçarja në atë kohë Britney…

Details

CIMIC-u pajis me instrumente muzikore Shkollën Fillore dhe të Mesme të Ulët “Zenel Hajdini”

Sot (16.11.19), CIMIC-u (Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak) i KFOR-it, i dhuroi Shkollës Fillore dhe të Mesme të Ultë “Zenel Hajdini”, në Tërstenik, komuna e Drenasit, pajisje të ndryshme muzikore. Në ceremoninë e dorëzimit, në emër të KFOR-it foli, shefi i CIMIC-ut i cili tha: “Jam shumë i lumtur që kemi pasur mundësi të organizojmë këtë projekt të…

Details

Hapet në Prishtinë ‘Galeria 17’

Jeta kulturore në kryeqytet do të pasurohet edhe me një hapësirë tjetër, ku artistët do të kenë mundësi t’i paraqesin veprat e tyre artistike, në galerinë më të re në vend. Kjo është “Galeria 17”, e cila do të shërbej për edukim, aktivizëm dhe eksperimentime artistike të guximshme, ndërsa si mision do të ketë që…

Details

Dhuro gjak, shpëto jetë!

Gjaku është përbërës i rëndësishëm i trupit tonë dhe me gjithë përparimin e mjekësisë, nuk mund të prodhohet nga industritë farmaceutike, ndaj i vetmi burim i tij është dhurimi i gjakut nga njerëzit vullnetmirë. Një shembull i mirë për gjithë të tjerët është çifti, Florentina Salihu – Dushi dhe Gëzim Dushi, të cilët që nga…

Details

Toleranca, vlerë thelbësore që bartë misioni i Radio KFOR-it

Tolaranca është një nga vlerat më të larta që një shoqëri apo individ mund të ketë. Radio KFOR-i në misionin që bartë tashmë dy dekada përmes programit, fushatave, mesazheve që përcjellë, shpërfaqë përkushtimin dhe punën për të krijuar tolerancë dhe bashkëpunim në mes të gjitha komuniteteve në Kosovë. Në ‘Ditën Ndërkombëtare të Tolerancës’, që shënohet…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Në këtë ditë me 1962, The Beatles performuan live në Radio Luksemburg, për programin ‘Friday Spectacular’duke performuar dy këngët e tyre ‘Love Me Do’ dhe ‘P.S.I love you. Me 16 nëntor të vitit 1974, John Lennon po kryesonte listën e këngëve më të mira me hitin e tij ‘Whatever Gets You Through The Night’ në…

Details

Bëhu babadimër, jepi buzëqeshje një familjeje!

‘Vrapo Babadimër’ vjen edhe këtë vit si një prej aktiviteteve më të bukura të fund vitit, iniciativë kjo tradicionale që si synim ka ti dalë në ndihmë familjeve në nevojë, e gjithashtu përmes saj Kosova promovohet me aktivitete të bukura dhe humane. Mini-maratona ‘Vrapo Babadimër’, organizohet nga OJQ ‘Projekti 5 Cent’, e drejtuar nga Jusuf…

Details

Situata aktuale me Covid-19 në Kosovë

Me qëllim të parandalimit të infektimit dhe mbrojtjes nga COVID-19, Ministria e Shëndetësisë u bën thirrje qytetarëve, që të vaksinohen me vaksinën kundër COVID-19. Drejtori i Informimit dhe njëherit Specialisti i Shëndetit Publik në Ministrinë e Shëndetësisë, Dr. Faik Hoti, në një prononcim dhënë Radio KFOR-it, pohoi se vaksinimi është mënyra më e sigurt për…

Details