Në këtë datë, në muzikë veçohen këto ngjarje

– Në datën e sotme 18 Prill, të vitit 1987, këngëtarët Aretha Franklin dhe George Michael, ishin në pozitën e parë në top listën e këngëve më të mira në Amerikë dhe Angli me singlin ‘I Knew You Were Waiting’. – Në vitin 1955, pikërisht me 18 Prill, këngëtari Ray Charles, ishte në pozitën e…

Details

Disa fakte interesante….

Radio KFOR-i kohë pas kohe do t’ju ofrojë disa fakte interesante, të çuditshme por edhe qesharake: – Familja Mbretërore britanike mund të jetë më e famshmja në planet, mirëpo ka edhe shumë familje të tjera mbretërore. Në total janë 28 familje mbretërore që sundojnë në gjithsej 43 vende të botës, duke përfshirë Japoninë, Spanjën, Butanin,…

Details

Sot ka ndërruar jetë, Violeta Rexhepagiqi

Kosova sot (16.04.2020) humbi gazetaren, reporteren, kompozitoren dhe këngëtaren e mirënjohur, Violeta Rexhepagiqi.  E ndjera Rexhepagiqi kishte lindur në Prishtinë, më 16 Shkurt, të vitit 1965. Për publikun ajo u bë e njohur me paraqitjet e saja në grupin e muzikor “Vivien”, rreth vitit 1984. Ajo ndër vite e përfaqësoi Kosovën në festivale të ndryshme,…

Details

Rëndësia e punës ekipore

Pas çdo pune të shkëlqyeshme është një ekip i shkëlqyeshëm, prandaj puna ekipore është shumë e nevojshme për të rritur efikasitetin, përmirësimin e komunikimit, përshpejtimin e gjenerimit të ideve, shpërndarjen e ngarkesës së punës dhe krijimin e një kulture në të cilën secili punonjës ka një ndjenjë të përkatësisë dhe fuqizimit. Ta themi thjesht, skuadrat…

Details

KRUP ofron këshilla për përdorim racional të ujit

Në këtë kohë kur numri më i madh i qytetarëve po qëndrojnë të izoluar, Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Prishtina” (KRUP), ka publikuar një listë me këshilla se si të përdoret uji në objekte banesore/shtëpiake. “Të gjithë ne tashmë e dimë rëndësinë dhe vlerat e pamohueshme që ka uji i pijshëm për njeriun dhe natyrën. E…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Zërit’

16 Prilli shënon ‘Ditën Botërore të Zërit’, një datë që shënohet në tërë botën me aktivitete të shumta.Mirëpo, këtë vit për shkak të pandemisë së KOVID-19 dhe gjendjes së krijuar në tërë botën, aktivitetet për të shënuar këtë ditë, po organizohen kryesisht përmes platformave online. Në ‘Ditën Botërore të Zërit’, do të kujtojmë profesionin e…

Details