GAIA organizon punëtori me temën “Të kuptuarit e paqes”

Programi i GAIA-së në Mitrovicë, fton 15 të rinj, që të marrin pjesë në dy punëtori, me temën “Të kuptuarit e paqes”, të cilat do të udhëhiqen nga edukatori i ndërtimit të paqes, Nexhat Ismajli nga Organizata Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP). Për t’u njoftuar më shumë rreth këtyre dy punëtorive për…

Details

Rëndësia e detoksifikimit të trupit

Në këtë epokë me plot dinamizëm, jo të gjithë e kemi komoditetin e të ushqyerit ngadalë e në mënyrë të duhur dhe të shëndetshme, mirëpo në të shumtën e rasteve ushqehemi me vakte të shpejta, kalorike dhe jo të shëndetshme për trupin dhe mendjen tonë. Për ata që konsumojnë ushqime kalorike e të dëmshme për…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 25 shkurt të vitit 1992, James Brown u shpërblye me çmimin për arritje jetësore në ceremoninë e ndarjes së çmimeve ‘Grammy’. Në vitin 1995 pikërisht në këtë datë, Frank Sinatra performoi për herë të fundit para publikut në Palm Springs në Amerikë. Ai performoi para një audience hitet e tij ‘You Make Me Feel…

Details

Armend Rexhepagiqi fton të gjithë këtë të diele, të këndojmë së bashku për qejf dhe për disponim

“Edhe një herë” është motoja e performancës muzikore të këngëtarit dhe kompozitorit të mirënjohur, Armend Rexhepagiqi, i cili më 28 shkurt, do të interpretoj hitet e tij të pavdekshme, drejtpërdrejtë (Live), me një performancë të veçantë. Armendi, ndryshe njihet edhe si legjendë e gjallë e muzikës shqiptare, ku me zërin karakteristik dhe emocionin që ofron…

Details

Garë artistike shumë etnike, që bashkon të rinjtë

Për të ndikuar në të jetuarit në paqe, për të pranuar dallimet e njëri tjetrit, për të dëgjuar, njohur, respektuar dhe vlerësuar të tjerët, pavarësisht përkatësisë etnike të cilit i përkasim, gjuhës të cilën e flasim apo religjionit, të cilit i takojmë, disa të rinj të Kosovës, kanë ideuar garën “Youth Check In dhe shprehu!”,…

Details

Sot shënohet “Dita Botërore e Banakierëve”

Data e sotme i është ndarë kremtimit të një prej profesioneve më të vjetra që njeh njerëzimi. Çdo 24 shkurt, shënohet “Dita Botërore e Banakierëve”, e cila kremtohet për të shprehur mirënjohje ndaj një profesioni që mund të konsiderohet edhe art. Zotëri Sead Jakupi, e ushtron profesionin e banakierit për 35 vite, ndërsa për Radio…

Details

Projektet e të rinjve që shënuan këtë fillim vit

Përkundër pandemisë CoViD-19, ky vit nuk mbeti pa aktivitete për të rinj dhe Radio KFOR-i përcolli disa prej këtyre ngjarjeve. Organizata Joqeveritare “Youth Initiative for Human Rights – Kosovo”, me datat 19 dhe 20 shkurt, 2021, organizoi punëtori me 45 të rinj nga të gjitha komunitetet në Kosovë, të cilët mësuan më shumë për të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 24 shkurt të vitit 1992, Kurt Cobain dhe Courtney Love zyrtarizuan lidhjen e tyre me martesë në Hawaii në një ceremoni private. Në këtë ditë të vitit 1993, Eric Clapton fitoi gjashtë çmime ‘Grammy’. Një çmim për këngën ‘Tears in Heaven’, dy të tjerë për albumin e tij ‘Unplugged’, dhe Best Rock Song për…

Details