‘Feniks’ në mbështetje të personave me aftësi të kufizuara

Shoqata për mbështetjen e punësimit të personave me aftësi të kufizuar “Feniks”, përmes projektit “Trajnime profesionale për tregun e lirë të punës të personave të verbër dhe me aftësi të tjera të kufizuara”,  fton këto kategori nga regjioni i Prishtinës për mbajtjen e trajnimit profesional në fushën e paketimit të letrës dhe mundësi punësimi në…

Details

Sot shënohet ‘Dita botërore e Zemrës’

Organizata Botërore e Shëndetësisë, tregon se sëmundjet kardiovaskulare marrin jetën e 17.9 milion njerëzve çdo vit, që përbën 31% e të gjitha vdekjeve globale. Për të përmirësuar shëndetin global dhe për të inkurajuar njerëzit të bëjnë ndryshime në stilin e tyre të jetës dhe duke promovuar edukimin ndërkombëtar për rëndësinë dhe ruajtjen e zemrës ‘Fondacioni…

Details

Thënie frymëzuese dhe motivuese për paqen

Thëniet frymëzuese, motivuese kanë një aftësi të mahnitshme për të ndryshuar mënyrën e jetesës, sepse duke ndryshuar të menduarit, ju ndryshoni cilësinë e jetës tuaj, ndonjëherë në çast. Prandaj jepini vetes paqen e brendshme që meritoni duke lexuar disa thënie për paqen: -“Nëse nuk kemi paqe, kjo ndodh për shkak se kemi harruar që i…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e së Drejtës për Informim dhe Qasje në Informacione’

Duke njohur rëndësinë dhe të drejtën e qasjes në informacione publike, Asambleja e 74-të e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, shpalli 28 Shtatorin si ‘Ditën Ndërkombëtare për Qasjen Universale në Informacione’. Qasja universale në informacion do të thotë që të gjithë kanë të drejtë të kërkojnë, marrin dhe japin informacione. Kjo e drejtë është pjesë…

Details

Gastronomia në kohë pandemie

Ata që pësuan jashtëzakonisht shumë nga situata e krijuar për shkak të përhapjes së virusit Covid-19, ishin edhe bizneset e gastronomisë, të cilat fillimisht u mbyllën në tërësi, për tu lejuar më pas të zhvillojnë veprimtarinë e tyre lirshëm, me kufizim të serishëm disa javë më vonë, meqë u konsideruan si vatër e përhapjes së…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot, feston ditëlindjen këngëtarja dhe aktorja Hilary Duff, e lindur në vitin 1987 në Texas. Ajo është e njohur për rolin e saj në serinë Lizzie McGuire si dhe për albumet e saja ‘Metamorphosis’ dhe ‘Most Wanted’, të cilët mbanin pozitat e para të top listave muzikore amerikane. – Në këtë datë, të vitit…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Turizmit’

Në kalendarin e datave të rëndësishme për t’u shënuar, 27 Shtatori i është ndarë ‘Ditës Botërore të Turizmit’. Sektori i turizmit është dëmtuar shumë këtë vit, shkaku i gjendjes pandemike thotë  drejtori Ekzekutiv i Asociacionit të Guidave Turistike të Kosovës, ‘GUIDEKS’, Z. Enes Toska, i cili shtoi se bazuar në hulumtimet e bëra, 90 për…

Details

Ushqimet e shëndetshme gjatë stinës së vjeshtës

Së bashku me ngjyrat e bukura që sjell stina e vjeshtës, ajo sjellë edhe netët më të gjata dhe uljen e temperaturave. Ndryshimi i menjëhershëm i temperaturave, ka efekt në trupin tonë duke na bërë më të ndjeshëm ndaj ftohjes ose gripit si dhe mundësi për irritime të tilla siç janë: alergjitë, astma, tharja e…

Details