Në Prishtinë hapet mini-biblioteka e parë

Në kuadër të projektit ‘Merr një libër, kthe një tjetër’ nga organizata ‘Etea’ në Prishtinë, ka filluar hapja e mini-bibliotekave të ndryshme nëpër lagje të qytetit. Biblioteka e parë u hap në lagjen ‘Dardania’ të Prishtinës, ndërkaq projekti ka për qëllim që qytetarët të kenë mundësi të lexojnë por edhe shkëmbejnë libra të ndryshëm. Bibliotekat…

Details

Atdhe Mulla sjell krijimtarinë e tij ndër vite në ‘Digital Exhibition & Talk’

Nesër(7 nëntor) duke filluar nga ora 19:00, në hapësirat e ‘Fondacionit Shtatëmbëdhjetë’, në kuadër të “Digital Exhibition & Talk” vjen fotografi Atdhe Mulla i cili do të shpalosë  fotografi të realizuara ndër vite nën temën “Në marrëdhënie dashurie dhe urrejtje me mediumin” (In Love and Hate Relationship With the Medium). Fotografi, Atdhe Mulla ndër të…

Details

Me shfaqje të shumta vazhdon Festivali i Teatrove

Në “Kolegjin AAB”, ka dy ditë [nga 4 Nëntori] që ka nisur edicioni i tretë i Festivalit të Teatrove “Prishtina International Theater Festival 2019”. Edicioni i sivjetmë i këtij Festivali është hapur në teatrin AAB “Faruk Begolli”, në praninë e një numri të madh artistësh, dashamirësh të artit, përfaqësues të tjerë dhe studentë të shumtë.…

Details

Gjilan, Radio KFOR-i vjen tek ju!

Me rastin e shënimit të 20 vjetorit të themelimit, Radio KFOR-i tashmë ka nisur lojën e madhe shpërbylese, me të cilën do të udhëtojë nëpër qytete të ndryshme të Kosovës. Ekipi i Radio KFOR-it sot (5 nëntor) ka udhëtuar në Shtërpcë, ku është pritur nga dëgjues të shumtë, të cilët janë shprehur entuziastë nga atmosfera…

Details

“Java Japoneze” në Kino ARMATA

Në Kino ARMATA, në Prishtinë kanë vazhduara aktivitetet për promovimin e kulturave të ndryshme nëpërmes kinematografisë. Nga nesër (6 nëntor) do të fillojë paraqitja e kulturës japoneze nëpërmes filmit që paraqet pjesë interesante nga ky vend. Po ashtu, në kuadër të kësaj jave nesër do të mbahet edhe një koncert, duke filluar nga ora 17:45.…

Details

Prezantohen punimet që ngrisin zërin për fuqizimin e grave

Sonte (5 nëntor), duke filluar nga ora 19:00 do të prezantohen punime për fuqizimin e grave dhe kundër diskriminimit gjinor. Këto punime janë realizuar nga pjesëmarrësit e punëtorisë dy ditore “Digital Feminsit Poster”, e organizuar nga Iniciativa Simetri. Organizatorët kanë njoftuar se punimet e realizuara janë shkrirë në një animacion të vetëm nga trajnerët, si…

Details

Nëntori – muaji i filmit hungarez në Kino “ARMATA”

Duke filluar nga sonte (5 nëntor) e deri më 26 nëntor, në Kino “ARMATA” do të shënohet muaji i filmit hungarez. Kjo do të realizohet në kuadër të projektit “Javët e Kulturës Hungareze”, organizuar nga Ambasada e Hungarisë në bashkëpunim me Kino “ARMATA”. Radio KFOR-i ka kontaktuar Alush Gashin nga Kino “ARMATA”, i cili ka…

Details