Është hapur panairi tradicional “E dua Kamenicën 2019”

Nga ora 11:00 në sheshin e Kamenices është hapur sot (25.07.19) panairi tradicional “E dua Kamenicën 2019”. Të pranishem në këtë panair do të jenë 40-të biznese vendore, që do t’i ekspozojnë produktet e tyre . Në ekspozim do ti vendosin produktet  e ujit , mjaltit, pemëve, perimeve, produkte të qumshtit, artizanale të ndryshme dhe…

Details

Sonte fillon “BeerFest Kosova”

Nga sot (25.07.19), në parkingun prapa ‘Pallatit të Rinisë’, do të filloj edicioni i 9-të me radhë i festivalit të birrës “BeerFest Kosova”. Për të kuptuar më shumë për festivalin, Radio KFOR-i ka kontaktuar me zyrtaren për komunikim nga “Modus Events Company”, Genta Limani, e cila në njoftimin e saj shpalosi artistët e këtij edicioni…

Details

PriFest me dy mbrëmje kulturore në Gjakovë

PriFest do të jetë në Gjakovë përgjatë dy ditëve më 25 dhe 26 korrik, ku në Parkun Kulturor “Ali Podrimja” nga ora 21:00 do të shfaqin filmin “Delegacioni” në regji të Bujar Alimani, kurse më 26 korrik, po në të njëjtin vend dhe orë do të  shfaqin filmin fitues të festivalit “Streha mes reve” ,në…

Details

Nënshkruhet memorandum bashkëpunimi me 14 komuna nga USAID

Për të forcuar operacionet dhe përfshirjen e qytetarëve në qeverisjen komunale në komunat me komunitete jo-shumicë në Kosovë dhe për të rritur bashkëpunimin dhe ndërveprimin ndëretnik midis komuniteteve shumicë dhe pakicë dhe qeverisjes përkatëse lokale, USAID nënshkruan memorandum bashkëpunimi me 14 komuna. Aktiviteti ka një qasje gjithëpërfshirëse drejt integrimit të komuniteteve minoritare në institucionet dhe…

Details

Trajnim falas për karrierën e të rinjve

Sot (24 korrik), në Bibliotekën e qytetit “Hivzi Sylejmani” në Prishtinë, nga ora 18:00, Kuvendi i të Rinjve të Prishtinës organizon trajnim falas për të gjithë të rinjtë të cilët do të përfitojnë njohuri të reja për karrierën e tyre. Ata do të kenë mundësi të mësojnë më shumë rreth temave si, Menaxhimi i stresit…

Details

T’i largojmë fëmijët nga përdorimi i tepruar i teknologjisë

Në këtë epokë teknologjike, ku pothuajse të gjithë gëzojnë telefona të mençur duke përfshirë edhe fëmijët, po bëhet gjithmonë e më i rrallë komunikimi fizik (verbal) mes njerëzve. Në këtë aspekt, të përfshirë janë poashtu edhe fëmijët, të cilët po kalojnë kohë të gjatë duke përdorur telefona apo tableta për të luajtur në lojra të…

Details

Mbrëmje humanitare për qentë endacak

Çdo ditë e më shumë jemi dëshmitarë të abuzimeve që po i bëhen qenve endacak nga njerëz të pandërgjegjshëm në rrugë. Prandaj, nesër (24 korrik), do të mbahet një mbrëmje humanitare, në ora 20:00, në  Menzën “Ramiz Sadiku”, në Prishtinë. Përkitazi me këtë temë, Radio KFOR-i kontaktoi themeluesin e Organizatës Joqeveritare “Prishtina  Dog Shelter”, Mentor…

Details

Filloi ‘Kampi i Gjuhës Angleze për Fëmijë’ në Gjilan

Qendrat Lidhëse të Komunitetit nga Gjilani “The Bridge” dhe ‘Mom Link’, sot (23.07.2019) fillojnë Kampin e Gjuhës Angleze për Fëmijë, që do të zgjat deri më datën 27 korrik. Fëmijët pjesëmarrës nga klasa e dytë e deri në të tetën do të kenë mundësi të mësojnë dhe ta praktikojnë anglishten së bashku me “Grupin Compass”,…

Details