Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me datën 6 dhjetor, të vitit 2021, këngëtari Drake, refuzoi dy nominimet Grammy, duke iu bashkuar The Weeknd, në bojkotimin e çmimeve. – Në vitin 2012, rock bendi Metallica, për herë të parë lejuan muzikën e tyre të transmetohet në Spotify. – Në po këtë datë, të vitit 1975, albumi ‘Still Crazy After All…

Details

Dita e sotme synon të gjallërojë vullnetarizmin

Asambleja e Kombeve të Bashkuara në vitin 1985, vendosi që datën e sotme, 5 dhjetorin, të ia dedikojë vullnetarëve, prandaj sot, shënohet ‘Dita Ndërkombëtare të Vullnetarëve për Zhvillimin Ekonomik dhe Social’, e njohur ndryshe edhe si ‘Ditë Ndërkombëtare e Vullnetarizmit’. Çdo akt vullnetarizmi është një akt dashamirësie. Është një gjest paqeje dhe vullneti të mirë.…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me datën 5 dhjetor, të vitit 2020, grupi BTS arrijnë që të klasifikohen në pozitën e parë në top listat muzikore Amerikane, me këngën e tyre “Life Goes On”. – Në këtë datë, të vitit 2003, frontmeni i bendit Coldplay, Chris Martin, u martua me aktoren Gwyneth Paltrow, një vit pasi u takua me…

Details

Dhjetori dhe filmat premierë

Kishim menduar që nëntori që tashmë e kemi lënë pas, do të ishte muaji më i pasur me filma premierë, por paskemi gabuar. Bëhuni gati filmdashës, për filma të shumtë e mjaft interesant që do të dalin nëpër kinema gjatë javës që vjen, të cilët do të ju mallëngjejnë me histori të jashtëzakonshme, të tjerë…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Bankave’

Duke njohur rolin e rëndësishëm të sistemeve bankare të cilat ndikojnë në përmirësimin e standardeve të jetesës,  Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, më 19 dhjetor të vitit 2019, miratoi rezolutën 74/245, duke përcaktuar 4 dhjetorin, ‘Ditë Ndërkombëtare të Bankave’. Bankat luajnë rol të vlefshëm gjatë krizave financiare të një vendi, kur sektori privat…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 4 dhjetor, të vitit 1975, albumi ‘Alive’, nga rock bendi Kiss, certifikohet me titullin ‘I Artë’. – Në vitin 1980, Led Zeppelin, zyrtarisht e japin informacionin se ata nuk do të vazhdojnë të performojnë më së bashku, pas vdekjes së bateristit të tyre, John Bonham. – Në po këtë datë, të vitit 1928,…

Details