Ky vikend mirëpret festivalin tradicional në Prizren “Bunarfest”

Viti 2019 shënon vitin e pesëmbëdhjetë me radhë të festivali “Bunarfest’, ku garuesit lëshohen me goma  përgjatë Lumbardhit, në Prizren si dhe argëtohen me muzikë të përcjellë përgjatë aktivitetit. Këto aktivitete argëtuese do të mbahen këtë vikend, me datat 8 dhe 9 qershor. Në kuadër të aktivitetit të lartpërmendur, nesër (7 qershor), në ora 10:30,…

Details

Në Gjakovë bëhet hapja e sezonit turistik 2019

Sot (6 qershor), Organizata ProCult në bashkëpunim me Komunën e Gjakovës organizon “Hapjen e sezonit turistik 2019”, duke ofruar program të pasur me aktivitete të shumta, këngë e valle si dhe aktivitete të tjera të shumta përgjatë ditës. Mirëseardhja e turistëve në Gjakovë do të pritet edhe me tryezë gjakovare, për të shijuar ushqimet tradicionale.…

Details

Mbahet sot ‘Festivali multietnik folklorik’

Sheshi ”Zahir Pajazaiti, në Prishtinë, do të jetë hapsira ku sot (06.06.19), do të mbahet Festivali Folklorik “Damastion Folk”, që organizohet nga Shoqëria Kulturore Artistike (SHKA) “Minatori i Ri”, në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës. Të gjithë ata që e duan vallëzimin tradicional, do kenë mundësi të ndjekin nga afër performanca të larmishme nga individë…

Details

Mbrëmje muzikore në përkrahje të artistëve të rinj

Inspiruar nga idetë e vullnetarëve të Kinemasë, me qëllimin të përkrahjes dhe ofrimit të një audience më të madhe për artistët e rinj në Kosovë, sot (05.06.19), KinoJusuf Gërvalla, fton të gjithë dashamirët e muzikës LIVE që të argëtohen nën tingujt e bukur të saj, duke filluar nga ora 19:00. Kjo ngjarje do të realizohet…

Details

Sot po shënohet ‘Dita Botërore e Mjedisit’

Me shumë aktivitete, në Kosovë po shënohet sot ‘Dita Botërore e Mjedisit’, datë kjo që shënohet çdo 5 qershor me qëllim të ngritjes së vetëdijes së qytetarëve për të mbrojtur mjedisin. Një manifestim qendror po mbahet sot në parkun e Gërmisë, e organizuar nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor e mbështetur nga Programi i…

Details

Eskpozitë personale “Freeling” në Galerinë e Ministrisë së Kulturës

Nesër (6 qershor), nga ora 19:00, në Galerinë e Ministrisë së Kulturës do të bëhet hapja e ekspozitës “Freeling” e piktores, Lebibe Topalli-Shabani. Ekspozita “Freeling”, paraqet një artiste që tregon guxim, vendosmëri, forcë dhe jo vetëm. Kjo ekspozitë shërben edhe për të treguar barazinë e gjithanshme ndërmjet gjinive, mashkull-femër/burrë-grua. Ekspozita prej dhjetë pikturash të formateve…

Details

Me kontributin e të gjithëve i mirëmbajmë lumenjtë

Çdo ditë e më shumë jemi dëshmitarë të ndotjes së lumenjve me mbeturina të shumta, që janë duke shëmtuar resurset natyrore që ka vendi ynë. Prandaj, më 5 dhe 6 qershor, “Lets’do it Kosova”, në bashkëpunim me Lëvizjen Globale “River Cleanup” vazhdojnë me aktivitetet e tyre, për të pastruar gjithë Kosovën, kësaj radhe Ujëvarën e…

Details