Këngëtarët e vazhdojnë kampanjën e radhës në Radio KFOR

Këngëtarët vendorë, do e vazhdojnë kampanjën e radhës në Radio KFOR, ku këtë muaj, çdo javë do të keni mundësi të dëgjoni intervista me artist të zhanreve të ndryshme muzikore. Sot, e ftuara e parë e kësaj kampanje ishte këngëtarja, Frontina Krasniqi, e cila për dëgjuesit tanë tregoi për fillimet e karrierës së saj: “Që…

Details

Në Prishtinë është mbajtur debati “Kaleidoskopi i Komuniteteve Multikulturore”.

“Kaleidoskopi i Komuniteteve Multikulturore” quhet kështu tryeza e rrumbullakët, e organizuar dje (31.05.22), nga ‘OJQ Aktiv’, në kuadër të Manifestit të 14-të, të Projektit të Ballkanit Perëndimor. Profesionistët e artit nga pjesë të ndryshme të Kosovës, diskutuan dialogun ndërkulturor, kuptimin e nevojave të komunitetit jo-shumicë dhe zgjerimin e mundësive për bashkëpunim kulturor. “Ky është debati…

Details

Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Abuzimin Narcisist

Që nga viti 2016, data 1 qershor shënon edhe ‘Ditën Botërore të Ndërgjegjësimit për Abuzimin Narcisist’.  Abuzimi narcissist, është dhunë emocionale, ku abuzuesi-ja, kujdeset vetëm për veten e tij/saj, duke përdorur fjalë dhe veprime për të manipuluar partnerin. Përderisa abuzimi fizik lë shenja, abuzimi emocional është i padukshëm dhe i vështirë për t’u dëshmuar dhe…

Details

Sot edhe më shumë nderojmë prindërit, në ditën e tyre

Puna e prindërve, për të rritur dhe edukuar fëmijët, është një nga përgjegjësitë më të mëdha. Sot me 1 qershor, nderojmë dhe falënderojmë gjithë prindërit për sakrificat dhe përkushtimin e tyre për të bërë më të bukur botën dhe jetën e fëmijëve. Në vitin 2012, ishte Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, e cila…

Details

KFOR-i përmes donacioneve, kontribuon në përmirësimin e mirëqenies së të gjithëve njerëzve në Kosovë

Ekipi Ushtarak dhe Civil (CIMIC) i KFOR-it, përmes donacioneve të shumta edhe sot (31.05.22) dëshmuan përkushtimin dhe ndihmën në përmirësimin e mirëqenies së të gjithë njerëzve në Kosovë. Me inicimin e LMT-së, organizata jo-qeveritare ‘Lady-cc4 women’, nga ky donacion përfituan 1 makinë për qepje, 4 laptopë dhe një kompjuter. Organizata në fjalë, që ofron shërbime…

Details