Vullnetarët në terren për luftimin e ‘CoViD – 19’

Grupi i vullnetarëve, i njohur ndryshe edhe si “Vullnetarët/Volunteers #COVID19”, i krijuar me iniciativë të organizatës mjedisore “Let’s Do It Kosova”, po vazhdojnë realizimin e aktiviteteve të ndryshme në terren, në kuadër të fushatës “Së bashku kundër CoViD-19”, e cila është lansuar në fillim të muajit gusht 2020. Një nga menaxhuesit e këtij grupi, Besnik…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot shënohet ditëlindja e mbretit të muzikës pop, Jackson. Në datën e sotme, 29 gusht, të vitit 1958, kishte lindur mbreti i muzikës pop, Michael Jackson, në Indiana të Amerikës. Ai ka publikuar mbi 100 hite, që arritën në pozitat e para të top listave në gjithë botën dhe ka fituar 13 çmime ‘Grammy’,…

Details

Profesionet më të kërkuara gjatë këtij viti

Përzgjedhja e profesionit është shumë me rëndësi, sidomos nëse ke zgjedhur një profesion që i përballon goditjet ekonomike. Muajve të fundit e gjithë bota mori një goditje të madhe gjatë pandemisë COVID-19, ku me dhjetëra miliona njerëz mbetën pa punë. Në vazhdim Radio KFOR-i ju sjell disa lloje të profesioneve të cilat po e përballojnë…

Details

Shtyhet viti i ri shkollor për dy javë

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj njoftoi që viti i ri shkollor do të fillojë më 14 shtator 2020. Shtyrja e fillimit të vitit shkollor bëhet me qëllim të sigurimit të kushteve të sigurta për fëmijët, mësimdhënësit dhe prindërit. Shtyrja e procesit mësimor do të sigurojë një mobilizim më të madh të përgjithshëm në…

Details

Mbreti i Rock n’ Roll-it, Elvis Presley

Më 8 janar, të vitit 1935, fillon historia për atë njeri që bota do ta njihte si i ‘jashtëzakonshmi’, Elvis Presley, i cili sot ka zënë vend në rubrikën “Artist of the day”. Për të gjithë ata që nuk e dinë,  Elvis Aaron Presley, ka lindur 30 minuta pas vëllait të tij binjak – Jesse…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot, feston ditëlindjen këngëtarja kanadeze, Shania Twain, e lindur në vitin 1965. Albumi i saj i vitit 1997, me titull ‘Come On Over’, arriti shitje me mbi 40 milion kopje. Këngëtarja ka fituar pesë çmime ‘Grammy’. Shania Twain njihet po ashtu edhe si këngëtarja që ka shitur më së shumti albume në botë në…

Details

Marrëdhëniet e mira ndëretnike, një tjetër pasuri e Kosovës

Përveç bukurisë natyrore, Kosova është e pasur edhe me etni të ndryshme të cilët jetojnë, veprojnë dhe ndajnë kulturat e tyre së bashku, si shqiptarë, serbë, turq, goranë, boshnjakë, romë, ashkali dhe egjiptianë. Se marrëdhëniet mes tyre janë të mira e pohojnë edhe vet pjesëtarët e komuniteteve, jo shumicë, që për Radio KFOR-in u shprehën:…

Details

“Tech Heroes” ofrojnë trajnime falas në fushën e programimit

Projekti multietnik “Tech Heroes”, për të tretën herë me radhë po organizojnë trajnime falas në programimin e aplikacioneve, duke ju ofruar mundësi të rinjve në zgjidhje të problemeve/sfidave në komunitet, përmes inovacioneve teknologjike. Njoftohet se ky projekt do të implementohet në 9 komuna të Kosovës, duke punuar afërsisht me rininë e këtyre komunave për të…

Details

Fillojnë dënimet për shkelësit e ligjit për pandeminë

Tashmë në Gazetën Zyrtare është publikuar ligji për Pandeminë, i njohur me emrin zyrtar si “Ligj për parandalimin dhe luftimin e pandemisë ‘COVID-19’, në territorin e Kosovës”, me anë të së cilit parashihet rregullimi i anës ligjore për parandalimin dhe luftimin e pandemisë. Janë të saktësuara edhe gjobat me të cilat do të dënohen shkelësit…

Details