Kartolinë për nënat dhe mësuesit

Jemi në prag të dy festave të rëndësishme, si “7 Marsi – Dita e Mësuesit” dhe “8 Marsi – Dita e Grave”, e pikërisht për t’i shënuar këto dy festa ‘The Entertainer Kosovo’, organizon eventin “Kartolinë për nënat dhe mësuesit”. Nesër (06.03.19), nga ora 18:00, fillon përgatitja e kartolinave si dhe pritet të ketë edhe…

Details

Dhuro gjak për Nanën!

Me rastin e ‘8 Marsit, ditës së nënave’, shoqata ‘Forumi për Iniciativë Qytetare’, e cila punon për të siguruar që qytetarët dhe komunitetet të jenë të angazhuar në vendimet që ndikojnë në jetën e tyre, organizon aktivitetin bamirës “Dhuro gjak për Nënën”. Dhurimi i gjakut fillon nga ora 11:00 dhe do të zgjat deri në…

Details

Sot shfaqet filmi dokumentari “Me dasht’, me dasht’, me dasht”

Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë”, sot (4 mars), shfaq filmin dokumentarin “Me dasht’, me dasht’, me dasht”, duke filluar nga ora 19:00, në Project Space dhe i cili është përshkruar si “Dokumentari më i bukur për dashuri, nga regjisorët vendas në vitet e fundit…”. Filmi në fjalë tregon se si dashuria është energjia prapa të gjitha formave të…

Details

Nuk kanë të ndalur aventurat për adhuruesit e bjeshkatarisë

Klubi Alpin Prishtina, fton të gjithë adhuruesit e ecjes në natyrë, që të bëhen pjesë e aventurës së radhës, që do të realizohet këtë të diel (03.03.19), në Bjeshkët e Shalës së Bajgorës. Këto bjeshkë përbëjnë pjesën jugore të Masivit të Kopaonikut, ndërsa maja më e lartë në këtë kompleks është Maja e Bajrakut. Siç…

Details

Sonte jepet premiera e shfaqjes “Graviteti”

Me rastin e themelimit të Teatrit “Oda” në Prishtinë, sonte (01.03.19), në ora 20:00, do të jepet shfaqja “Graviteti”, me regji të  Florent Mehmeti e sknear të Lirak Çelajt. “Graviteti”, është një shfaqje teatrore e përbërë prej personazheve reale, ngjarje e fenomene nga e kaluara dhe e sotmja, që të përbashkët kanë lidhjen me atdheun.…

Details

Doku Kino sjell „Fjala e Gruas Frymëzuese, Drejt Suksesit“

Organizata Joqeveritare ESNAF, në Prizren, organizon aktivitetin “Fjala e Gruas Frymëzuese, Drejt Suksesit”. Gratë që janë të përfshira në degën e grave që vepron në kuadër të ESNAF, pavarësisht shumë sfidave, ato kanë arritur të krijojnë biznese të suksesshme dhe fitimprurëse dhe që të menaxhojnë bizneset e tyre me përkushtim, duke arritur të krijojnë afarizëm…

Details

Sot 1 Marsi ‘Dita Ndërkombëtare e Përdoruesve të Karrocës’

‘Ne k’shtu lëvizim, është motoja e aktivitetit të Hendikosit, për të shënuar për herë të parë në Kosovë ‘Ditën Ndërkombëtare të Përdoruesve të Karrocës’, kurse në vendet tjera kjo datë shënohet që nga viti 2008. Për të mësuar më shumë se si i gjen kjo datë personat me karroca në Kosovë, Radio KFOR-i kontaktoi me…

Details