Sot shënohet ‘Dita Botërore e Ëndrrave’

Nuk ka rëndësi se nga vini, ku jetoni, apo sa para keni, një gjë është e sigurt, të gjithë ne kemi ëndrra. Të gjithë kemi aspirata dhe synime për një të nesërme më të mirë. Ëndrrat i ndjekim çdo ditë, por data e sotme, 25 Shtatori, i është ndarë ‘Ditës Botërore të Ëndrrave’, me qëllim…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 25 shtator, të vitit 1983, ka lindur aktori dhe DJ amerikan Childish Gambino, emri i vërtetë i të cilit është Donald Glove. Në vitin 2018, ai mbante pozitën e parë të top listave muzikore amerikane, me këngën ‘This Is America’. Ai fitoi katër çmime Grammy, me këngën ‘This Is America’, atë për ‘Këngën…

Details

KFOR-i ndihmon me pajisje sportive shoqatën ‘Autizmi’, në Prishtinë

KFOR po vazhdon të kryejë projekte të shumta që janë thelbësore për mirëqenien e të gjitha komuniteteve në Kosovë. Në kuadër të këtyre projekteve të shumta dhe ndihmës së vazhdueshme që bën KFOR-i në përmirësimin dhe mirëqenien e qytetarëve të Kosovës, sot (24.09.20),  Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak (CIMIC) i KFOR-it dhuruan pajisje fitnesi për anëtarët e shoqatës…

Details

Radio KFOR-i me hitet më të reja

Radio zë vendin e parë, si burimi numër një për zbulimin dhe transmetimin e këngëve të reja. Edhe pse teknologjia ka avancuar, prapë se prapë radio mbetet mediumi më i kërkuar për të transmetuar dhe për të dëgjuar këngët më të reja. Në vendin tonë, Radio KFOR-i mbetet njëri nga mediumet më të pëlqyera nga…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 24 shtator, të vitit 1991, bendi i famshëm Nirvana, lansuan albumin e tyre ‘Nevermind’. Albumi ishte një hit masiv, me shitje të shumta në gjithë botën, duke u bërë edhe albumi më i famshëm i grupit që përmbante edhe hitin e tyre të  titulluar ‘Smells Like Teen Spirit’. – Në këtë datë, të…

Details

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Gjuhës së Shenjave’

Data e sotme, 23 Shtatori, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës së Shenjave’, si një mundësi unike për të përkrahur dhe mbrojtur identitetin linguistik dhe diversitetin kulturor të përdoruesve të kësaj gjuhe. Në këtë ditë, Radio KFOR-i ka kontaktuar interpreten e gjuhës së shenjave, Drita Rashiti, e cila tha se përmes datave të tilla të shënuara,…

Details