Kujdesi i shtuar gjatë vozitjes, shpëton jetë

Kur jemi afër sezonës dimërore, kërkohet vëmendje e shtuar për të gjithë pjesëmarrësit në komunikacion, ngase kushtet klimatike bëjnë që edhe rrugët në shumë raste të mos jenë në gjendjen optimale, prandaj vozitja me kujdes të shtuar është e domosdoshme. Në komunikacion, shkaktarë të aksidenteve janë shpejtësia dhe përdorimi i telefonit mobil, prandaj Zëdhënësi i…

Details

Bota ndryshoi falë rrezeve X

Ishte viti 1895, kur Wilhelm Röntgen, bëri një zbulim të jashtëzakonshëm, i cili ndryshoi krejtësisht historinë mjekësore. Rrezet X, u zbuluan rastësisht si pjesë e një eksperimenti, gjersa Wilhelm po përpiqej të përcaktonte nëse rrezet katodike mund të kalonin përmes xhamit. Pikërisht përmes kësaj, ai zbuloi një mënyrë të re dhe inovative, për të parë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 8 nëntor, të vitit 2021, Missy Elliott u bë me yllin e saj, në Bulevardin e famshëm ‘Hollywood Walk of Fame’. – Më 8 nëntor, të vitit 1971, Led Zeppelin publikuan studio albumin e tyre të katërt. Meqë albumi në fjalë nuk ishte titulluar ende, të gjithë ju referuan si ‘Four Symbol’. Ky…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 2016, në moshën 82 vjeçare, ndërroi jetë këngëtari dhe poeti kanadez, Leonard Cohen. Ai vdiq në shtëpinë e tij në Los Angeles. Para se të njihej si këngëtar, Cohen kishte një karrierë si poet dhe romancier, gjatë viteve të 50-ta dhe karrierën e tij muzikore e nisi në vitin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 6 nëntor, të vitit 1977,  grupi ABBA u radhitën në pozitën e parë të top listës britanike, me këngën e tyre ‘The Name Of The Game’. Kënga, e cila fillimisht titullohej ‘A Bit Of Myself’, qëndroi për 4 javë në pozitën e parë. – Në këtë datë, të vitit 2005, top lista zyrtare…

Details