Këngët më të reja në Radio KFOR

Edhe ky nëntor, na ka sjellë shumë premiera muzikore, të cilat ekipi i Radio KFOR-it është përkujdesur që ti sjellë tek ju. Më poshtë këtij lajmi, mund të gjeni këngët premierë, të cilat mund ti dëgjoni nga dita e sotme (18.11.22), në Radio KFOR: Nicki Minaj, Maluma & Myriam Fares Ft. FIFA Sound – Tukoh…

Details

Stop bullizmit!

Bullizmi është dhunë psikologjike ose fizike, që ushtrohet vazhdimisht nga një person kundrejt një individi tjetër, prandaj çdo vit, janë të shënuara dy ditë në kalendarë që tregojnë rëndësinë e kësaj dite, është e premtja e tretë në nëntor dhe e premtja e parë në shkurt, që shënojnë ‘Ditën Botërore Kundër Bullizmit’. Në Shtetet e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 18 nëntor, të vitit 1993, Nirvana regjistruan një sesion të veçantë të këngëve të tyre në ‘MTV Unplugged’, në New York. Nirvana po ashtu këndoi një listë të këngëve nga materiale kryesisht më pak të njohura dhe versione të këngëve të këngëtarëve tjerë. – Në po këtë datë, të vitit 1993, këngëtari i…

Details

Znj. Elvira Dushku, model i gruas së suksesshme në sport

Në kuadër të kampanjës së sportit, #sportk4 që po zhvillohet këtë muaj në Radio KFOR, sot (17.11.22) kishim të ftuar Sekretaren e Përgjithshme në Federatën e Basketbollit të Kosovës, znj. Elvira Dushku, e cila ndau me dëgjuesit rrugëtimin e saj në botën e basketbollit, si një nga gratë e pakta në pozita udhëheqëse, në basketboll.…

Details

Jeta studentore ndërton themelet për jetën tonë

Dita e sotme, 17 nëntori, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Studentëve’, ku shumë kolegje dhe universitete në mbarë botën, mbajnë ngjarje që promovojnë multikulturalizmin dhe diversitetin. Jeta studentore është një nga fazat më të paharrueshme të jetës së një personi, ku ne si student ndërtojmë themelet e jetës, mësojmë të rritemi emocionalisht, fizikisht, filozofikisht dhe shoqërisht.…

Details

Edhe vendi ynë shënon ‘Ditën Botërore të Filozofisë’

E enjtja e tretë e muajit nëntor (17.11.22), i është rezervuar shënimit të ‘Ditës Botërore të Filozofisë’. Kjo ditë shënohet me qëllim të inkurajimit të njerëzve kudo në botë, që të shfaqin trashëgiminë e tyre filozofike dhe të hapin mendjet e tyre për ide të reja, duke inspiruar debate publike ndërmjet intelektualëve dhe shoqërisë civile,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 17 nëntor, të vitit 2003, në atë kohë 21 vjeçe, Britney Spears, u bë këngëtarja më e re që u bë me një yll, në Bulevardin ‘Hollywood Walk of Fame’. – Në po këtë datë, të vitit 1984,  grupi Wham, u radhitën në pozitën e parë të albumeve më të dëgjuara në​​ Mbretërinë…

Details

Për siguri gjatë ngasjes në dimër, kontrolloni fshesat e xhamave të veturës tuaj

Shikueshmëria optimale gjatë drejtimit të veturës, është thelbësore për secilin shofer. Pa një të tillë, ne i ekspozohemi rreziqeve në komunikacion e sidomos në kushtet dimërore, prandaj kontrolli i fshesave të xhamave të veturës tuaj, është obligative. Duke marr në konsideratë numrin e lartë të aksidenteve që shkaktohet, pikërisht nga fshesat e dëmtuara kur drejtuesit…

Details

Sot festohet e drejta universale e njeriut, toleranca

Data e sotme, 16 nëntor, është një mundësi e shkëlqyer për ju që të kujtoni herën e fundit kur keni pasur një përballje me ndonjë individ, ku mund të keni mësuar për kulturën e tij apo të saj, apo të jeni treguar tolerant në ndonjë situatë! E pikërisht sot, kudo në botë shënohet ‘Dita Botërore…

Details