Shënohet sot ‘Dita Botërore e Televizionit’

Nëse në shekullin e njëzetë, atë botë kur u shpik televizori, kishte një ndikim të thellë dhe të gjerë në natyrën dhe cilësinë e jetës moderne e të përditshme të njeriut, duke qenë më intim e më i afërt dhe burim i rëndësishëm i marrjes së informacionit, ky ndikim në ditët e sotme është zbehur,…

Details

Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave në Trafik

“Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave në Trafik”, e cila shënohet sot (21.11.21), përkatësisht çdo të diel të tretë, të muajit nëntor, përkujton ata që vdiqën ose u plagosën nga aksidente rrugore si dhe tregon gjendjen e vështirë të të dashurve të tyre, të cilët duhet të përballen me pasojat e lëndimeve apo edhe vdekjen…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 21 nëntor në vitin 1975, Elton John gjatë një vizite në Los Angeles, mori një ‘Yll’ në Hollywood Walk of Fame. Në këtë datë në vitin 1981, ‘The Queen’ dhe David Bowie ishin në pozitën e parë me këngën e tyre ‘Under Pressure’. Ata e regjistruan këngën së bashku në një studio gjermane. Ky…

Details

Të rejat javore në teknologji

Javën që po e lëmë pas, Apple ka njoftuar për atë që me të drejtë po konsiderohet si vendim revolucionar nga vet kompania. Nga tani e tutje, nëse iPhone juaj personal pëson ndonjë defekt, të njëjtin mund ta riparon vetë përdoruesi. Në deklaratën e bërë nga Apple , theksohet se qasja e përdoruesve në pjesët rezervë origjinale, nuk…

Details

Urime Dita Universale e Fëmijëve!

Dita Universale e Fëmijëve e Kombeve të Bashkuara, u themelua në vitin 1954 dhe çdo vit festohet më 20 nëntor, për të promovuar bashkimin ndërkombëtar, ndërgjegjësimin e fëmijëve në mbarë botën dhe përmirësimin e mirëqenies së fëmijëve. Kjo ditë mëton ti ofrojë secilit prej nesh frymëzim për të mbrojtur, promovuar dhe kremtuar të drejtat e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 20 nëntor në vitin 1991, ‘The Rolling Stones’ njoftoi se kishin nënshkruar një marrëveshje 20 milion dollarëshe me Virgin Records, për të publikuar tre albume gjatë gjashtë viteve të ardhshme. Në vitin 2001 shtëpia në të cilën kishte jetuar Madona kur ishte fëmijë u shit në një ankand për vetëm 12 minuta për 400…

Details

Këngët premierë që mund ti dëgjoni në Radio KFOR

Edhe muaji nëntor, që po e lëmë pas, ka qenë i mbushur me muzikë të mirë, me bashkëpunime befasuese dhe këngë që kanë thyer rekorde në platformat më të mëdha muzikore, siç ishin yjet Adele, Ed Sheeran, etj. Radio KFOR-i vazhdon t’ju sjellë premierë, këngët më të fundit, të publikuara nga artistë të njohur ndërkombëtar,…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Burrave’

Krahas kontributit të jashtëzakonshëm të vajzave/grave, në shumë aspekte të jetës, kontribut të madh në shoqërinë tonë kanë edhe djemtë/burrat, prandaj data e sotme, 19 nëntor, kremtohet pikërisht për të njohur dhe festuar arritjet kulturore, politike dhe socio-ekonomike të tyre. Kjo ditë vë në pah arritjet e djemve dhe burrave, veçanërisht në vendin e tyre,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Në këtë ditë të vitit 1988, Bon Jovi qëndroi për dy javë në pozitën e parë në top listën e këngëve më të mira në Amerikë me albumin e tyre ‘Bad Medicine’, i cili u bë i famshëm edhe ​​ në Mbretërinë e Bashkuar. Në vitin 2000, LeAnn Rimes fitoi vëmendjen e publikut në Mbretërinë…

Details

Pesha e fjalëve të filozofëve të mëdhenj, si Plato dhe Marcus Aurelius, edhe në ditët e sotme

Çdo vit, të enjten e tretë të muajit nëntor, pikërisht sot (18.11.21), festohet ‘Dita Botërore e Filozofisë’. Kjo ditë promovon një shkëmbim akademik të filozofisë, për zhvillimin e mendimit njerëzor. Fjala Filozofi, rrjedh nga fjalët greke, ‘philo’ që do të thotë dashuri dhe ‘sophos’ që do të thotë urtësi. Prandaj, të jesh filozof do të…

Details