Sot vihet në pah roli i veterinerëve për shëndetin botëror

E shtuna e fundit e muajit prill, është e rezervuar për shënimin e “Ditës Botërore të Veterinarisë”,  e cila ka për qëllim që të vë në pah rolin e profesionistëve veterinerë në mbrojtjen e shëndetit global. Këtë vit (2021) “Ditës Botërore të Veterinarisë”, shënohet sot, me 24 prill. Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë me…

Details

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Multilateralizmit dhe Diplomacisë për Paqe”

“Dita Ndërkombëtare e Multilateralizmit dhe Diplomacisë për Paqen” për herë të parë u shënua më  24 prill të vitit 2019, për të ruajtur vlerat e multilateralizmit dhe bashkëpunimit ndërkombëtar, të cilat mbështesin Kartën e Kombeve të Bashkuara (KB) dhe Agjendën 2030 për Zhvillim të Qëndrueshëm, paqen, sigurinë, zhvillimin dhe të drejtat e njeriut. Siç është…

Details

Udhëtojmë drejt kryeqytetit të Zvicrës, në Bern

Berni është kryeqytet i Zvicrës, që nga viti 1848. Qyteti i vjetër i Bernit, ruan tiparet e tij të trashëgimisë, traditat zvicerane dhe një histori të gjatë në një hapësirë të vogël dhe kompakte. Berni shtrihet në qendër të Zvicrës, që do të thotë se ky qytet mban të drejtën e mbretërimit e të qenit…

Details

Ndaje tregimin tënd dhe shëno ‘Ditën e Librit’

‘Dita Botërore e Librit dhe e Drejtave të Autorit’, është një ngjarje vjetore e organizuar nga komunitetet kulturore në gjithë botën, për të promovuar leximin, botimin dhe të drejtat e autorit. Organizata kulturore ‘Qendra Multimedia’ në Prishtinë, për nder të kësaj dite ka organizuar disa aktivitete me 23 prill, nga ora 18:00, në Teatrin ODA…

Details

Sërish dasma, pa dasmorë

Shumë çifte, janë detyruar të anulojnë apo të shtyjnë datat e dasmave të tyre, për shkak të situatës pandemike, duke ju prishur planet për realizimin e ahengjeve me shumë dasmorë. Kur bëhet fjalë për të organizuar një martesë me dasmorë gjatë pandemisë COVID-19, respektimi i masave të sigurisë mbetet sërish në fuqi. Në këtë situatë…

Details

Rëndësia e ruajtjes së planetit tonë

“Dita e Tokës” e cila festohet më 22 prill, që nga viti 1970, zanafillën e ka në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, si një thirrje paqësore për një reformë mjedisore, pas një derdhjeje masive të naftës në brigjet e Kalifornisë. Duke parë rëndësinë e shënimit të “Ditës së Tokës”, vit pas viti, vende të ndryshme…

Details