Së shpejti mbahet gara e diturisë “Universiada 2019”

Gara e diturisë “Universiada 2019”, organizuar nga Shkolla Fillore dhe e Mesme “Universum” në Ferizaj, ka për qëllim promovimin e nxënësve më të mirë në Kosovë si dhe ofrimin e mundësisë së shkollimit përmes Bursave të plota. Në këtë garë mund të marrin pjesë të gjithë nxënësit e klasave të V,VI, VII, VIII dhe IX…

Details

Ky vikend sjell punëtori inovatove për të rinjtë në Mitrovicë

“Fuqizimi i të rinjve dhe ngritja e kapaciteteve të tyre në fushën e inovacionit dhe ndërmarrësisë”, është projekti që organizohet nga Organizata ‘Education Innovators Kosovo’ në Mitrovicë, për t’iu hapur mundësinë të rinjve që të mësojnë më shumë rreth krijimit të ideve dhe zhvillimit të bizneseve të reja. Kjo punëtori do të mbahet të shtunën…

Details

Kosova pjesëmarrëse në ‘Bienanlen e Artit 2019’, në Venedik.

  Këtë të premte, (29.03.19), në Galerinë Kombëtare të Kosovës, nga ora 11:00 deri në orën 12:00,  do të mbahet Konferenca për medie, me temë: Pjesëmarrja e Kosovës në Bienanlen e Artit 2019, në Venedik. Në këtë konfernecë do të paraqiten panelistët nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, artisti Alban Muja, komisionerja…

Details

Tingulli i lashtë në kontekstin modern me Shaqir Hotin

Organizuar nga Dam Festivali, Iniciativa Kosovare për Stabilitet dhe Fondacioni Shtatëmbëdhjetë, sot (28.03.19) do të mbahet debat publik “Okarina: Tingulli i lashtë në kontekstin modern”, me Shaqir Hotin, në kuadër të projektit “Promovimi dhe ndërgjegjësimi mbi Trashëgiminë Kulturore Jo-materiale në Kosovë“. Vlen theksuar se Shaqir Hoti është muzicient, i cili tërë jetën ia dedikoi punimit…

Details

‘The Women of Mitro’ shfaqet së shpejti në Mitrovicë

Nesër (29 mars), në ‘Galerinë e shkëmbimit të artit të Kosovës’ në ora 19:00, do të hapet ekspozita ” Women of Mitro”, në Mitrovicë. Siç na njoftoi organizatori, Besim Ibrahimi, në këtë ekspozitë kanë aplikuar artistë nga Mitrovica ose artdashës që kanë lidhje të fortë me këtë qytet: “Tematika është frymëzuar nga gruaja, prandaj në…

Details

Diskutim i hapur për ardhmërinë e marrëdhënieve BE- Kosovë

Organizata joqeveritare Aktiv, sot (28 mars), nga ora 19:00 në Mitrovica Social Club Bistro & Caffe organizon diskutimin në anglisht ‘Ardhmëria e Marrëdhënieve EU-Kosovë’. Diskutimi do të mbuloj rritjen e lëvizjeve populiste në Bashkimin Evropian dhe pasojat e tyre të mundshme në politikën e jashtme si dhe dinamikat e fundit në marrëdhëniet Bashkimi Evropian –…

Details

Mbrëmje letrare e letërsisë shqiptare dhe italiane

Me qëllim të promovimit të letërsisë shqiptaro-italiane, Instituti i gjuhës dhe kulturës italiane “Dante” sot (27.03.19) në ora 19:00, do të prezantoj studimin letrar me titull “Aspekte krahasimtare mbi poezinë e Cesare Pavese-s dhe Fatos Arapit”. Do të jetë studenti Veron Dobroshi, i cili përmes prezantimit të studimit të tij, do të diskutoj për veçantitë…

Details