Së shpejti mbahet konferenca me temën ‘Gjelbërimi i Ballkanit Perëndimor’

Në kuadër të platformës “Sot”, organizata “Balkans Youth Council’’, vazhdon të organizojë diskutime online me profesionistë të rinj dhe studentë nga Ballkani Perëndimor, në fusha të ndryshme studimi. ‘Gjelbërimi i Ballkanit Perëndimor’ do të jetë ngjarja e 22-të, e organizuar nga Këshilli Rinor i Ballkanit në 4 vitet e fundit, përmes së cilës janë pranuar…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 26 Shkurt të vitit 1983, u publikua albumi i famshëm ‘Thriller’ i Michael Jackson, që arriti në pozitën e parë në toplistën e albumeve më të mira në SHBA. Thriller theu pengesat racore në muzikën pop, duke bërë të mundur paraqitjet e Xheksonit në MTV dhe takimin me Presidentin Ronald Reagan në Shtëpinë e…

Details

Garë për identifikimin e fëmijëve me talent dhe dhunti në matematikë

Instituti ATOMI do të organizojë ‘Garën Ndërkombëtare të Matematikës Kangaroo 2021 – Math Kangaroo Contest – Kosovo 2021 (MKC-K)’, në Kosovë. Koordinatori i  përgjithshëm i kësaj gare, Valmir Krasniqi, për Radio KFOR-in tregoi rreth qëllimit të mbajtjes së kësaj gare: “Qëllimi është popullarizimi dhe shpërndarja e matematikës dhe identifikimi i fëmijëve me talent dhe dhunti…

Details

GAIA organizon punëtori me temën “Të kuptuarit e paqes”

Programi i GAIA-së në Mitrovicë, fton 15 të rinj, që të marrin pjesë në dy punëtori, me temën “Të kuptuarit e paqes”, të cilat do të udhëhiqen nga edukatori i ndërtimit të paqes, Nexhat Ismajli nga Organizata Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP). Për t’u njoftuar më shumë rreth këtyre dy punëtorive për…

Details

Rëndësia e detoksifikimit të trupit

Në këtë epokë me plot dinamizëm, jo të gjithë e kemi komoditetin e të ushqyerit ngadalë e në mënyrë të duhur dhe të shëndetshme, mirëpo në të shumtën e rasteve ushqehemi me vakte të shpejta, kalorike dhe jo të shëndetshme për trupin dhe mendjen tonë. Për ata që konsumojnë ushqime kalorike e të dëmshme për…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 25 shkurt të vitit 1992, James Brown u shpërblye me çmimin për arritje jetësore në ceremoninë e ndarjes së çmimeve ‘Grammy’. Në vitin 1995 pikërisht në këtë datë, Frank Sinatra performoi për herë të fundit para publikut në Palm Springs në Amerikë. Ai performoi para një audience hitet e tij ‘You Make Me Feel…

Details

Armend Rexhepagiqi fton të gjithë këtë të diele, të këndojmë së bashku për qejf dhe për disponim

“Edhe një herë” është motoja e performancës muzikore të këngëtarit dhe kompozitorit të mirënjohur, Armend Rexhepagiqi, i cili më 28 shkurt, do të interpretoj hitet e tij të pavdekshme, drejtpërdrejtë (Live), me një performancë të veçantë. Armendi, ndryshe njihet edhe si legjendë e gjallë e muzikës shqiptare, ku me zërin karakteristik dhe emocionin që ofron…

Details

Garë artistike shumë etnike, që bashkon të rinjtë

Për të ndikuar në të jetuarit në paqe, për të pranuar dallimet e njëri tjetrit, për të dëgjuar, njohur, respektuar dhe vlerësuar të tjerët, pavarësisht përkatësisë etnike të cilit i përkasim, gjuhës të cilën e flasim apo religjionit, të cilit i takojmë, disa të rinj të Kosovës, kanë ideuar garën “Youth Check In dhe shprehu!”,…

Details