Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 25 prill, të vitit 1994, një gjykatë në Amerikë konstaton se kënga e Michael Bolton “Love Is a Wonderful Thing”, është vjedhur nga ‘The Isley Brothers’, që ishte publikuar në vitin 1966 dhe kishte të njejtin emër. Bolton u detyrua të paguaj 5.4 milion dollar që njihet edhe si dënimi më i madh…

Details

Rëndësia e fuqizimit të grave

Fuqizimi i grave do të thotë pavarësi financiare, e shkolluar, e mbi të gjitha mbjellje e besimit se edhe ato janë të barabarta me të gjithë të tjerët, për të vendosur se çfarë duan, ku duan të jenë dhe çfarë duan të bëjnë me jetën e tyre. Pikërisht për fuqizimin e grave, Radio KFOR-i ka…

Details

KFOR-i po e vazhdon mbështetjen e popullatës edhe me donacione shëndetësore

Përveç sigurimit të paqes, sigurisë dhe stabilitetit në Kosovë, KFOR-i po kontribuon gjithashtu edhe me donacione, si masë parandaluese dhe mbrojtëse kundër përhapjes së virusit COVID-19. Sot (24 Prill), CIMIC-u (Bashkëpunimi Ushtarak Civil) i KFOR-it dhe Njësia e Specializuar Shumëkombëshe (MSU) e karabinierit italian, e cila po operon në kuadër të misionit të KFOR në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot feston ditëlindjen këngëtarja amerikane, Kelly Clarkson, e lindur më 24 prill, të vitit 1982. Këngëtarja Clarkson, arriti sukses duke fituar edicionin e parë të spektaklit ‘American Idol’ dhe në vitin 2002 ishte në pozitën e parë të këngëve më të mira në Angli dhe SHBA, me këngën ‘A Moment Like This’. – Në…

Details

Sot shënohet “Dita e Revolucionit të Modës”

Data e sotme, 24 prill i është ndarë shënimit të “Ditës së Revolucionit të Modës”. Kjo ditë që fillimisht është vendosur në vitin 2013, është nën obrellën e “Revolucionit të Modës” që është një lëvizje globale jo-fitimprurëse dhe që ka ekipe në mbi 90 vende anembanë botës. “Dita e Revolucionit të Modës” në thelb ka…

Details

“Dita Ndërkombëtare e Vajzave në TIK” thekson rëndësinë e promovimit të karrierës së grave në teknologji

“Dita Ndërkombëtare e Vajzave në TIK (Teknologjinë e Informacionit dhe Komunikimit)” shënohet çdo vit në të enjten e fundit të muajit prill, në 140 shtete të botës, ndërsa këtë vit, kjo ditë kremtohet sot, më 23 prill. Znj. Elena Gjevukaj, e cila ka studiuar dhe zhvillon karrierën në fushën e teknologjisë së informacionit, për Radio…

Details

Sot shënohet “Dita e Gjuhës Angleze”

“Dita e Gjuhës Angleze” festohet çdo 23 Prill. Kjo ditë për herë të parë u festua në vitin 2010, krahas Ditës së Gjuhës Arabe, Ditës së Gjuhës Kineze, Ditës së Gjuhës Franceze, Ditës së Gjuhës Ruse dhe Ditës së Gjuhës Spanjolle. Këto janë gjashtë gjuhët zyrtare të Kombeve të Bashkuara dhe secila ka një ditë…

Details