Berat Bajrami – artist i ndërtimit të paqes

Berat Bajrami, është një i ri nga Rahoveci, që është shembulli më mirë i tejkalimit të të gjitha barrierave, qofshin ato gjinore apo etnike. Berati me profesion është artist, ka përfunduar masterin në Fakultetin e Arteve, në Universitetin e Prishtinës në degën e Grafikës, ndërsa emrin e tij mund ta hasim në shumë vende dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 28 prill të vitit 1978, Bob Dylan regjistroi super hitet e tij “Baby, Stop Crying,” “Is Your Love In Vain dhe ‘New Pony’. Në vitin 1973, albumi i Pink Floyd ‘The Dark Side of the Moon’, ishte në pozitën e parë në  Billboard Albums chart. Në këtë datë të vitit 2013, Emeli Sande vendosi…

Details

Hitet e fundit në Radio KFOR

Është muzika e mirë ajo e cila gjithmonë ndikon pozitivisht në disponimin e të gjithëve, e këtë fakt e dinë të gjithë e sidomos dëgjuesit e Radio KFOR-it. Por prapa kësaj, ndodhet stafi i Radio KFOR-it, të cilët mundohen që këtë disponim të mirë, të ju ofrojnë gjithmonë dëgjuesve, përmes emisioneve të njëpasnjëshme argëtuese si…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 27 prill të vitit 2003, Madonna ishte në pozitën e parë në top listën e albumve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar me albumin ‘American Life’, që ishte edhe albumi i 8-të i këngëtares. Në vitin 2016, Beyoncé mbajti turneun e saj të parë solo në Amerikë. Në këtë turne ajo këndoi këngët…

Details

Vitet e 70-ta, rikthehen dhe dominojnë në stilin e modës

Një pranverë shumëngjyrëshe na pret përgjatë 2021. Janë trendet e fundit që i janë shtuar modës e që do t’i shohim shpesh rrugëve përgjatë stinës. Por se çfarë do të dominojë në stilet e veshjeve të kësaj stine, për Radio KFOR-in ka treguar disenjatorja kosovare, Venera Mustafa: “Sa i përket veshjeve, vitin që e kemi…

Details

Sot vihet në pah rëndësia e pronësisë intelektuale

Kudo në botë, sot (26 prill), shënohet ‘Dita e Pronësisë Intelektuale’, për të mësuar rreth rolit që luajnë të drejtat e Pronës Intelektuale në inkurajimin e inovacionit dhe krijimtarisë. Kjo ditë shënohet përmes aktiviteteve që kanë për qëllim promovimin e të drejtës së pronësisë intelektuale dhe mbrojtjen e saj. Organizata Botërore e Pronësisë Intelektuale në…

Details

Sërish përpjekje për eliminimin e sëmundjes së malaries

Malaria, është një sëmundje e shkaktuar nga parazitët e që transmetohet përmes pickimeve të mushkonjave të infektuara femra, duke shkaktuar marramendje, lëkurë të zbehtë ose shqetësime në  frymëmarrje. Se sa shqetësuese është malaria në Kosovë?, – për Radio KFOR-in foli mikrobiologu Lul Raka: “Kjo sëmundje mund të parandalohet dhe mund të shërohet. Pjesa më e…

Details