Bisedë publike për luftën kundër ndotjes së ajrit

Sot (09 shtator), nga ora 18:00, “Kosovo 2.0” organizon edicionin e radhës të ‘Volume UP’ ku do të sjellë ndërmarrësin e “Forbes 30 Under 30 Europe”, mendimtarin futurist dhe ekspertin e qyteteve të mençura, Robert Heinecke, për të folur për luftën kundër ndotjes së ajrit. Kjo vjen, pasiqë në vitet e fundit, Prishtina është karakterizuar…

Details

Mbahet punëtori për këndimin si instrument

Qendra “Termokiss” ka organizuar punëtori për prezantimin e këndimit si instrument, e cila do të mbahet (9 shtator), duke filluar nga ora 17:30. Punëtoria do të mbahet nga Urta Haziraj, studente e Konservatoriumit ‘’Luigi Cherubini’’ në Firenze të Italisë, në drejtimin ‘’Canto Rinascimentale e Barocco’’. Sipas organizatorëve, punëtoria do të fokusohet në teknikat e këndimit…

Details

Sonte në Prishtinë shfaqen dy filma të regjisores Lendita Zeqiraj

Në kuadër të programit “Film Screening & Talk” të Fondacionit “Shtatëmbëdhjetë” sot (9 shtator) do të shfaqen dy filma të regjisores Lendita Zeqiraj. Në Project Space do të shfaqet dokumentari “We’re Not in Paradise” si dhe filmi i shkurtër “Gardhi”. Programi i filmave do të përcillet me një bisedë me regjisoren. Dokumentari “We’re Not in…

Details

“Let’s Do It Kosova” bën thirrje për vullnetarë

Nëse dëshironi të bëheni pjesë e ngjarjes më të madhe botërore që kapërcen kufijtë dhe bashkon kultura të ndryshme rreth e qark botës, tani  është mundësia e veçantë të cilën assesi nuk duhet ta humbni. Organizata “Let’s Do It Kosova” bën thirrje për vullnetarë, të cilët do të angazhohen më 21 Shtator, “Ditën e Pastrimit…

Details

Mbahet seminar për „Rehabilitimin Sportiv“

Klinika e specializuar për fizioterapi dhe mjekësi sportive “Physio Miracle”, sot (06 shtator),  nga ora 18:00, organizon seminarin me temën “Rehabilitimi Sportiv”,  i cili i dedikohet  fizioterapeutëve si dhe  trajnerëve  të sporteve të ndryshme. Ligjërues të seminarit do të jenë,  Cliff Eaton- Fizioterapeut Sportiv (ish Fizioterapeut i Manchester City FC) si dhe Bernard Tahirbegolli-Mjek Sportiv.…

Details

Realizohet sot Punëtoria njëditore “Të folurit para publikut”

“Nuk është e vështirë sa duket, thjeshtë ju duhet trajnim”,  me këtë sllogan realizohet punëtoria njëditore “Të folurit para publikut”, të cilin e organizon Akademia e komunikimit “Fol”. Në këtë punëtori ligjërohet për aspektet bazike që kanë të bëjnë me një paraqitje sa më të kompletuar para publikut. Vlen theksuar se Akademia e komunikimit “Fol”,…

Details

Pse nuk duhet t’i lëmë anash pushimet?

Se pushimet janë të mira për shëndetin, këtë e ka vërtetuar tashmë edhe shkenca. Nuk ka rëndësi sa pushoni, apo ku pushoni, e rëndësishme është të pushoni. Pushimet mbajnë larg sëmundje si hipertensioni, kolesteroli i lartë, diabeti e sëmundje të tjera të zemrës. Për të folur për rëndësinë e pushimeve, atyre të përjavshme dhe vjetore,…

Details

Hapet aplikimi për Kampin veror të punës vullnetare

Shtatori tashmë na ka trokitur dhe bashkë me të edhe rikthimi në bankat shkollore për të gjithë fëmijët, duke përmbyllur kësisoj pushimet e tyre verore dhe aktivitetet e realizuara gjatë muajve paraprak , por nuk do të thotë që kanë përfunduar edhe kampet që organizata “Toka” i realizon për ta. Kampi i Punës Vullnetare është…

Details