Prindër, urime dita juaj

Dita e sotme (01.06.21), i dedikohet atyre që kanë rëndësi jetike për fëmijët, është kjo ‘Dita Botërore e Prindërve’, e vendosur nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, më 17 shtator, të vitit 2012. Të denjë në detyrën e tyre prindërore, duke u përfshirë gjithmonë në të gjitha ngjarjet që e përshkojnë jetën e…

Details

Radio KFOR-i ju prezanton artistin, Ndriçim Gazija

Një ndër të mirat e muzikës është edhe fakti që gjithmonë vjen me frymë të re dhe në çdo gjeneratë lindin zëra të rinj. Njëri nga këta talent të rinj, është edhe këngëtari Ndriçim Gazija, i cili u bë i njohur sa ishte pjesë e edicionit të 6-të, të garës muzikore ‘The Voice Of Albania’,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 1 Qershor, të vitit 2016, këngëtari Ed Sheeran, u vlerësua si artisti më i dëgjuar në Mbretërinë e Bashkuar për vitin 2015, duke kryesuar grafikun e kompanisë muzikore ‘Phonographic Performance’. Ndër këngët më të dëgjuara në atë kohë ishin edhe ‘Uptown Funk’, nga Mark Ronson dhe kënga ‘Love me like…

Details

Policia e Kosovës po vazhdon me zbatimin e ligjit anti-kovid

Javëve të fundit në Kosovë, numri i rasteve me infektim nga Covid-19 ka rënë dukshëm, gjithashtu edhe numri i personave që humbën jetën nga kjo sëmundje. Megjithatë, ligji anti-kovid është ende në fuqi dhe Policia e Kosovës, po vazhdon me ndërmarrjen e masave për mos respektimin e këtij ligji. Për të mësuar më shumë rreth…

Details

Heqja dorë nga duhani, është fitore

‘Dita Botërore Pa Duhan’ e cila shënohet sot (31.05.21), shënohet çdo vit, për të ngritur vetëdijen rreth pasojave që mund të shkaktojë konsumimi i duhanit, rreziqet që ju kanosen duhanpirësve dhe të afërmve të tyre. Për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i ka kontaktuar me Pulmologen në QKUK, në Klikinën e Pulmologjisë, Dr. Rukije Mehmeti,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 31 Maj të vitit 2016, këngëtarja e famshme Alicia Keys, njoftoi se ajo nuk do të përdor kozmetikë apo grim në fytyrën e saj. Ajo mori këtë vendim për të fuqizuar gratë në gjithë botën për t’u ndjerë mirë me veten e tyre dhe për të luftuar padrejtësitë që ndodhin ndaj grave. Që…

Details

Sot shënohet “Dita Botërore e Sklerozës Multiple”

“Lidhjet” (Connections), kjo është tema që i është caktuar sivjet shënimit të “Ditës Botërore të Sklerozës Multiple”, e cila shënohet çdo vit, me datën 30 maj. Për të ditur më shumë se çka është skleroza multiple dhe si trajtohet ajo, Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë me Psikologen dhe Terapisten Stimuluese, në Ambulancën Specialistike të…

Details

Filmat premierë të javës së ardhshme

Nëse dëshironi të mësoni se cilët filma do të shfaqen javën e ardhshme premierë?!, – atëherë këtu është Radio KFOR-i, i cili si rëndom ju mban të përditësuar me datat e publikimit të tyre në kinematë botërore. Për ju dashamirë të filmave, në vijim e keni listën e tyre: Filmi: ‘Changing The Game’ – data…

Details

Sot mbyllet afati për aplikim në UPSHIFT

Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatarë – PEN, ka njoftuar se sot, më 30 maj, do të mbyllet aplikimi për edicionin më të ri të UPSHIFT. Për të kuptuar më shumë rreth këtij procesi të aplikimit, Radio KFOR-i ka kontaktuar me Koordinatoren e Marrëdhënieve me Publikun në PEN, Eldena Dakaj: “Si iniciativë kryesore e laboratorit, UPSHIFT kombinon…

Details