Baleti i Kosovës sjell premierë shfaqjen ‘Sisters’

Më 3 dhjetor, 2020, Baleti Kombëtar i Kosovës do të sjell në Teatrin Kombëtar të Kosovës shfaqjen “Sisters”, e cila është premiera e dytë për vitin 2020. Në lidhje me këtë shfaqje, Radio KFOR-i ka kontaktuar ushtruesin e detyrës së Drejtorit të Baletit Kombëtar të Kosovës, Kreshnik Musollin, i cili na tregoi më shumë për…

Details

KOMF hapë platformën online “Afër fëmijës”

“Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë”- (KOMF) në mënyrë që të ndihmojë prindërit, kujdestarët dhe ofruesit e tjerë të shërbimeve për zhvillim të shëndetshëm të fëmijëve, ka  hapur një platformë online “Afër Fëmijës”. Të interesuarit për këtë platformë, mund të gjejnë aty një numër të madh të aktiviteteve, këshilla, udhëzime, histori dhe…

Details

Gastronomia në pandemi, siguria e të ushqyerit në restorante

Me paraqitjen e pandemisë në gjithë botën por edhe në Kosovë, gastronomia si shumë biznese të tjera, kanë pësuar humbje drastike. Kufizimi i lëvizjes së qytetarëve dhe mbyllja e bizneseve rezultuan në një ngadalësim të ekonomisë, humbje të vendeve të punës dhe punë me kapacitete të përgjysmuara. Me vendimin e fundit të institucioneve përkatëse në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 30 nëntor të vitit 1969, Rolling Stones performuan  natën e fundit të turneut në Amerikën e Veriut në kuader të  festivalit ‘International Raceway’. Në këtë ditë në vitin 1982, u publikua albumi ‘Thriller’ nga Michael Jackson. Ai kaloi 190 javë në tabelën e albumeve në Mbretërinë e Bashkuar për t’u bërë edhe albumi më…

Details

Premierat e filmave për javën e ardhshme

Përplot premiera filmash do të jetë edhe kjo javë që po vije, me tematika të ndryshme, filma kushtuar Krishtlindjeve, Vitit Të Ri, të zhanreve komedi, aksion, fantastikë-shkencorë, dramë, etj. Më poshtë lajmit mund të gjeni listën e filmave që pritet të shfaqen premierë në kinematë në SHBA, gjatë javës së ardhme: Filmi ‘Trail of Ashes’…

Details

Këngët që i duam…

Duke u shoqëruar me frekuencat e Radio KFOR-it jo vetëm që dëgjoni muzikën më të re, por gjithashtu i kushtojmë shumë rëndësi edhe hiteve të pavdekshme të artistëve më të mëdhenj, që ka njohur muzika shqipe. Grupe si “Gjurmët”, “Oda”, “Fisnikët” apo emri i artistit të madh Muharrem Qena, kanë inspiruar gjeneratë pas gjenerate me…

Details

Pagjumësia, një problem në rritje

Pagjumësia apo insomnia është një çrregullim i gjumit. Pagjumësia kronike ose afatgjatë e bën të vështirë përmbushjen e detyrave rutinë si, shkuarjen në punë, në shkollë dhe përkujdesjen për veten dhe të tjerët. Fatmirësisht me përkujdesje dhe mjekim, ky problem mund të zvogëlohet apo edhe të shërohet komplet. Për të ditur se cilat janë veprimet…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 nëntor të vitit 1980, grupi ABBA arriti të jetē nē krye të top listës britanike me kengën ‘Super Trouper’.  Emri “Super Trouper” i referohej ndriçuesve gjigantë të përdorur në koncertet e stadiumeve. Në këtë datë në vitin 1997, Whitney Houston u tërhoq nga një koncert i sponsorizuar nga  religjioni ‘Moonies’, dy orë para…

Details