Artisja e ditës së sotme në Radio KFOR, Aaliyah

Aaliyah njihet në skenë, mirëpo emri i saj i vërtetë ishte Aaliyah Dana Haughton, e cila lindi në vitin 1979, në Brooklyn, të New York-ut. Nëna e saj, e cila ishte po ashtu këngëtare, e zbuloi talentin e vajzës së saj, Aaliyah, qysh kur ajo ishte shumë e vogël. Albumi i titulluar “Age Ain’t Nothing…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Televizionit’

Në muajin dhjetor të vitit 1996, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli 21 Nëntorin, ‘Ditë Botërore të Televizionit’, kurse po atë vit u mbajt edhe Forumi i parë Botëror i Televizionit. Për të shënuar këtë ditë Radio KFOR-i, morri një prononcim nga gazetarja Alketa Gashi Fazliu: “Televizioni për mua është pikërisht ajo kutia…

Details

Sot udhëtojmë në kryeqytetin e Kilit, në Santiago

Santiago është qyteti më i madh dhe gjithashtu edhe kryeqytet i Kilit. I rrethuar nga Andet me borë në njërën anë dhe nga bregu i populluar në anën tjetër. Qyteti i Santiagos, njihet për ndërtimet dhe mbetjet e arkitekturës së vjetër, për të gjithë ju që jeni të pasionuar pas historisë, në këtë qytet do…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 21 nëntor në vitin 1975 Elton John gjatë një vizite në Los Angeles, mori një ‘Yll’ në Hollywood Walk of Fame. Në këtë ditë në vitin 1981, ‘The Queen’ dhe David Bowie ishin në pozitën e parë me këngën e tyre ‘Under Pressure’. Ata e regjistruan këngën së bashku në një studio gjermane. Ky…

Details

Qendrat për Punë Sociale të rrisin kapacitetet për strehimin e fëmijëve

SOS Fshatrat e Fëmijëve – Kosovë, në shënimin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, kanë organizuar konferencë për prezantimin e rezultateve të “Analizës së Nevojave mbi kapacitetet e Qendrave për Punë Sociale në fushën e promovimit dhe mbrojtjes së fëmijëve”, në kuadër të projektit “Avancimi i kapaciteteve për të drejtat e fëmijëve”. Në këtë konferencë u…

Details

Sot shënohet ‘Dita Universale e Fëmijëve’

Të investosh në të ardhmen, do të thotë të investosh te fëmijët tanë, kjo është arsyeja pse Kombet e Bashkuara kanë caktuar çdo 20 nëntor si ‘Ditën Universale të Fëmijëve’, me qëllim të promovimit të mirëkuptimit reciprok dhe ndërveprimit ndërmjet fëmijëve dhe mirëqenies së tyre. Në ‘Ditën Universale të Fëmijëve’, Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen…

Details

Hitet më të kërkuara në Radio KFOR

Radio KFOR vazhdon të sjellë hitet më të reja nga tregu vendor dhe ndërkombëtar, për të gjithë dëgjuesit. Lansimet më të fundit nga artistët më në zë, i dëgjoni pikërisht në Radio KFOR. Së fundmi një ndër këngët më trendi ka qenë edhe bashkëpunimi i Dua Lipës me Angele, për hitin e titulluar “Fever”, që…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 20 nëntor të vitit 1991, ‘The Rolling Stones’ njoftoi se kishin nënshkruar  një marrëveshje 20 milion dollarëshe me Virgin Records, për të publikuar tre albume gjatë gjashtë viteve të ardhshme. Në këtë datë në vitin 2001, shtëpia në të cilën kishte jetuar Madona kur ishte fëmijë u shit në një ankand për vetëm 12…

Details

Sot shënohet edhe ‘Dita Botërore e Burrave’

Mbi 80 shtete të botës çdo 19 nëntor, shënojnë ‘Ditën ndërkombëtare të burrave’. Në këtë ditë, vlerësohen arritjet dhe kontributi i burrave, veçanërisht roli i tyre në procese të ndryshme dhe ndihma që bëjnë ata për vendin e tyre, shoqërinë, komunitetin, familjen dhe kujdesin për fëmijët. ‘Dita Ndërkombëtare e Burrave’ përqendrohet në përmirësimin e marrëdhënieve…

Details

Kosova shënon ‘Ditën Botërore të Filozofisë’

“Nuk ka gjeni të filozofisë pa dialog dhe në botën e globalizuar, dialogu duhet të përfaqësojë fillesa të ndryshme të diturisë dhe kjo ka influencuar njerëzit të mendojnë për historinë, e cila jo gjithmonë është mjaftueshëm e detajuar ose e dokumentuar në tekstet tradicionale”, ky është përkufizimi i drejtoreshës së përgjithshme të UNESCO-s, Irina Bokova,…

Details