Diskutim për trashëgiminë Kulturore, ruajtjen dhe vitalizimin e saj

Trashëgimia kulturore ka një rëndësi madhore, prandaj duhet të ruhet nga të gjithë. Me këtë qëllim, nesër (31 janar), nga ora 20:30, në Kinema “Jusuf Gërvalla”, në Pejë, do të mbahet diskutim rreth rolit të  institucioneve të pavarura kulturore në rivitalizimin e ndërtesave të mbrojtura të trashëgimisë kulturore dhe bashkëpunimin në mes të publikut dhe…

Details

Besim Ugzmajli do të shpalos katër filma në Kino Armata

Regjisori Besim Ugzmajli, për herë të dytë për publikun kosovarë, do të shfaqë katër nga filmat e tij në Prishtinë, pas shfaqjes së tyre kohë më parë në Ferizaj. Filmat të cilët do të shfaqen në Kino Armata janë ‘Erë’, që zgjatë 26 minuta, pastaj filmi ‘The Eaters’,  që zgjatë 4 minuta dhe dy filma…

Details

Festivali “Anibar” dhe Kinema “Jusuf Gërvalla” mbështesin të rinjtë e të gjitha komuniteve

Drejtori i “Anibarit” si dhe njëherit menaxher i Kinema “Jusuf Gërvalla”, Vullnet Sanaja ishte sot (29.01.20), mysafir në emisionin “Machiato Lounge”, te moderatorja, Trëndelina Duli, për të biseduar rreth Festivalit “Anibar” si dhe për të treguar për projektet e shumta që realizohen në Kinema ‘Jusuf Gërvalla”, në Pejë. Vullneti filloi emisionin me Festivalin “Anibar”, ku…

Details

Teatri ‘ODA’ sjell monodramën ‘Nitë’

Monodrama ‘Nitë’ inspiruar nga vepra e shkrimtarit Josip Rela, do të jetësohet në skenë nga aktorja Shqipe Gashi, me 30 janar nga ora 20:00 në teatrin ‘Oda’, në Prishtinë. Për Radio KFOR-in aktorja e cila ka shkruar dhe paraqitet si aktore në monodramë Shqipe Gashi, tregoi për tematikën që trajton kjo shfaqje: “Shfaqja ‘Nitë’ është një…

Details

BoneVet organizon javën e dizajnit grafik

Organizata jo-qeveritare ‘BoneVet’ ka vazhduar aktivitetet që përfshijnë zhvillimin kreativ dhe artistik të fëmijëve në Kosovë. Nesër (29.01) organizata ka organizuar një punëtori që ka të bëjë me dizajnin grafik që do të mbahet në ‘Galerinë Kombëtare të Kosovës’ nga ora 14:00. Mentorja në organizatën BoneVet, Eglantina Avdiu, tregoi për Radio KFOR-in rreth këtij aktiviteti…

Details

Këtë fundjavë fillon ‘Global Game Jam’

‘Global Game Jam’ është ngjarja më e madhe në botë e krijimit të lojërave dhe këtë vit po zhvillohet për herë të dytë nga Girls Coding Kosova dhe komuniteti i Kosovo Game Developers në Kosovë. Ngjarja ma e madhe në botë në krijimin e lojërave kompjuterike do të mbahet në ambientet e Kolegjit AAB, nga…

Details

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Privatësisë

Globalisht sot (28.01.20) shënohet ‘Dita ndërkombëtare e Privatësisë’, një datë për të ngritur vetëdije për rëndësinë e privatësisë dhe mbrojtjen e informacioneve personale. Çdo 28 Janar, komuniteti botëror fokusohet në organizimin e aktiviteteve dhe fushatave, për të diskutuar rreth rëndësisë së mbrojtjes së të dhënave personale në internet, veçanërisht në rrjetet sociale. ‘Këshilli i Evropës’…

Details