Përmbajtja e numrit më të ri të ‘Magazinës 4U’

Revista më e veçantë dhe më e lexuar në Kosovë, “For You” edhe përgjatë muajit qershor, ofron tema të larmishme dhe interesante për lexuesit e saj. “Çka duhet të merrni në konsideratë me rastin e zgjedhjes së profesionit gjegjësisht, fushës tuaj të studimeve”, kjo është tema e cila është trajtuar në shkrimin editorial, në numrin…

Details

Trend hitet, në Radio K4

E vazhdojmë edhe muajin qershor, me muzikën më të mirë në vend, lansimet e fundit nga artistët më të njohur vendor dhe ndërkombëtar, të cilët keni mundësi ti dëgjoni premierë, në Radio KFOR. Kjo javë që po e lëmë pas, ka qenë përplot me këngë të reja dhe bashkëpunime shumë interesante, veçojmë këngën ‘Marr’ nga…

Details

Shënohet sot ‘Dita e Gastronomisë së Qëndrueshme’

Sot, në kalendarin e datave të rëndësishme, Kombet e Bashkuara kanë ndarë 18 qershorin, si ‘Ditën e Gastronomisë së Qëndrueshme’, një ditë kjo për të vlerësuar dhe ngritur vetëdijen e rëndësisë së ushqimit dhe mënyrës se si kultivohet dhe përgatitet ushqimi, pa qenë e dëmshme për mjedisin dhe shëndetin tonë. Gjatë pandemisë, gastronomia është përballur…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot më 18 Qershor, feston ditëlindjen këngëtari Paul McCartney, i lindur në vitin 1942. McCartney njihet si një nga kompozitorët më të suksesshëm të muzikës rock, të të gjitha kohërave. Ai ishte pjesëtar i grupit ‘The Beatles’ dhe ka publikuar me qindra hite. Këngëtari në fjalë ka shkruar dhe bashkë-shkruar 188 këngë, nga të…

Details

Vazhdojnë aktivitetet e ‘Ditëve të Gjuhës Gjermane’

Ambasadat e Gjermanisë, Austrisë dhe Zvicrës së bashku me partnerë të shumtë, kanë hapur këtë javë në Kosovë ‘Ditët e gjuhës gjermane’. Deri më 26 qershor të këtij viti, do të zhvillohen aktivitete të shumta, të gjitha rreth gjuhës gjermane, ku do të shfaqen filma gjermanofolës nga Gjermania, Austria e Zvicra nën qiellin e hapur…

Details

Shkretëtirëzimi i tokës mund të zvogëlohet, nëse ne të gjithë kujdesemi për të

Sot (17.06.21), shënohet ‘Dita Botërore për të Luftuar Shkretëtirëzimin dhe Thatësirën’. Fokusi i shënimit të kësaj dite, është kthimi i tokës së degraduar që ka humbur produktivitetin e saj natyror për shkak të aktivitetit njerëzor, në tokë të shëndetshme. Për të luftuar këtë kërcënim, do të bëhen përpjekje që tokat e degraduara, të shndërrohen në…

Details

Punëtorët e pastrimit po e rrezikojnë shëndetin, në përballje me pandeminë COVID-19

Pastrimi është një punë e vështirë, mirëpo në kohën e COVID-19, mirëmbajtja e pastërtisë është rënduar edhe më shumë, ku përveç pastrimit kërkohet edhe aplikim dhe ri-aplikim i dezinfektuesve në sipërfaqet që njerëzit prekin në mënyrë të përsëritur. Duke pasur parasysh që njerëzit ishin të izoluar dhe kontejnerët ishin të stërmbushur me mbeturina, padyshim që…

Details