Prishtina Music Conference sjell në Kosovë, Rhani Krija

Rhani Krija, Mjeshtri i Perkusioneve, përveç që po i ndanë njohuritë e tij të vlefshme në një bashkëbisedim në Prishtina Music Conference (PMC), mirëpo ai edhe po e mbyll Konferencën e Muzikës së Prishtinës me një performancë. Ekspertiza e tij në ritmet andaluziane, arabe, afrikane dhe latine, e ka bërë atë një perkusionist të kërkuar…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 3 nëntor, të vitit 1992, rock bendi Bon Jovi publikuan albumin e tyre të pestë, të cilin e titulluan ‘Keep The Faith’. Albumi në fjalë i kaloi gjithsej 49 javë, në top listën muzikore amerikane ‘Billboard Hot 100’. Nga ky album dolën tri këngë hite të bendit, si: ‘Keep The Faith’, ‘Bed of…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 2 nëntor, të vitit 1985, kënga ‘Part-time Lover’ e interpretuar nga Stevie Wonder, u pozicionua e para në top listën muzikore amerikane ‘Billboard Hot 100’. – Në këtë datë, të vitit 1967, rock bendi The Beatles, përfunduan regjistrimin e këngës së tyre të titulluar “Hello Goodbye” . – Ishte data 2 nëntor, e…

Details

Zgjateni mjekrën, për një qëllim madhor në muajin nëntor!

Nëntori po vjen dhe me të vjen edhe ndërgjegjësimi për shëndetin e burrave. “Movember Month” që çdo vit shënohet nga data 1 nëntor dhe gjatë gjithë muajit nëntor, është një thirrje për të lejuar mjekrën të rritet në gjatësi, nën shenjën e ndërgjegjësimit për çështjet e shëndetit të burrave. Ky muaj i posaçëm është një…

Details

Nëntori, muaj i veganëve

Data e sotme 1 nëntor, njihet edhe si ‘Dita e Veganëve’, mirëpo edhe i gjithë muaj nëntor njihet si muaj vegan. Veganët, në të gjithë botën, ushqehen me bimë, si: perime, drithëra, arra dhe fruta, ose ushqime që na vijnë nga bimët. Siç dihet, veganët kurrë nuk konsumojnë mish, e as nuk hanë prodhime që…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 1 nëntor, të vitit 1964, rock bendi amerikan, The Beach Boys filluan turneun e tyre të parë muzikor në Mbretërinë e Bashkuar. – Ishte data 1 nëntor, e vitit 1969, kur këngëtari Elvis Presley, arriti pozitën e parë në top listën e hiteve amerikane, me këngën ‘Suspicious Minds ’, ndërsa në top listat…

Details

Legjenda dhe fakte për festën e Halloween

Sot (31.10.23), në shumicën e vendeve të botës shënohet festa e Halloween-it, emër ky që është interpretim modern i ‘All Hollows’ Eve’ të Irlandës, apo ‘Dita e të Gjithë Shenjtorëve’. Halloween ngërthen në vete shumë gjëra të frikshme, si dita e rikthimit të shpirtrave të vdekur, shtrigave me fshesë, maceve të zeza, errësirës, etj. Kunguj…

Details