Toska Shala krijon aplikacionin “Shoku Yt”

Zhvillimi teknologjik e ka lehtësuar jetën e njerëzve, ka lehtësuar edhe kryerjen e detyrave të përditshme dhe komunikimin në distancë. Teknologjia moderne tani po gjen zbatim edhe në procesin arsimor në shumë vende të botës, e siç po duket ky trend po zhvillohet edhe në vendin tonë. Është aplikacioni “Shoku Yt”, që është krijuar pikërisht…

Details

Filharmonia e Kosovës së shpejti vjen me koncert premierë

Pandemia globale SARS-CoV-2, veç tjerash ka zbehur edhe aktivitetet kulturore, duke ndikuar në anulimin apo shtyrjen e shumë ngjarjeve kulturore, disa prej të cilave janë realizuar duke respektuar masat rekomanduese nga organet përkatëse shëndetësore e disa të tjera kanë kaluar online. Pas 9 muajsh, Filharmonia e Kosovës do të mbajë koncertin premierë të Korit të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 2 dhjetor të vitit 1999, këngëtarja amerikane Britney Spears qëndroi për 82 javë në pozitën e parë të këngëve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën ‘Baby one more time’. Britney Spears këtë vit shiti mbi 40 milion kopje të albumit të saj. Në këtë datë të vitit 2006, këngëtarja dhe aktorja…

Details

Rrëfimi i një gruaje të suksesshme, që menaxhoi qindra punëtorë të QKMF-së në Podujevë në përballjen me pandeminë

Ishte viti 2018, kur një grua plot energji, përkushtim dhe pasion për punë erdhi në pozitën e kryeinfermieres në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Podujevë. Znj. Ganimete Haxhiu, magjistre e Menaxhimit, tani 37 vjeçare, ka tri vite që menaxhon 246 punëtorë të kësaj Qendre, ku përfshihen infermierët, higjienistët, rojat dhe shoferët në gjithë territorin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 1 dhjetor të vitit 1966, Tom Jones ishte në pozitën e parë të top listës muzikore në Mbretërinë e Bashkuar, me versionin e tij të këngës ‘Green, green grass of home’. Kjo këngë qëndroi për shtatë javë në këtë top listë, duke i mbledhur producentëve miliona dollarë nga shitjet e albumit të kësaj kënge.…

Details

Baleti i Kosovës sjell premierë shfaqjen ‘Sisters’

Më 3 dhjetor, 2020, Baleti Kombëtar i Kosovës do të sjell në Teatrin Kombëtar të Kosovës shfaqjen “Sisters”, e cila është premiera e dytë për vitin 2020. Në lidhje me këtë shfaqje, Radio KFOR-i ka kontaktuar ushtruesin e detyrës së Drejtorit të Baletit Kombëtar të Kosovës, Kreshnik Musollin, i cili na tregoi më shumë për…

Details