Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 5 Qershor, të vitit 2004, këngëtarja Jennifer Lopez, u martua me këngëtarin Marc Anthony. Martesa e tyre zgjati 10 vjet dhe nga martesa e tyre ata kanë dy fëmijë binjak, Max dhe Emme. – Me 5 Qershor, të vitit 2016, katër anëtarët e grupit ‘ABBA’, performuan së bashku për herë…

Details

“Culture for Change” bën thirrje për aplikim

Programi Kultura për Ndryshim ka bërë thirrjen e tretë për përkrahje të nismave kulturore dhe artistëve në Kosovë. Kësaj radhe shuma maksimale e përkrahjes shkon deri në 4.000 EUR. Të gjithë të interesuarit mund të aplikojnë përmes web faqes së Qendrës Multimedia, ku mund të gjeni dokumentet e nevojshme për aplikim si: Formën për aplikim,…

Details

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë: – A e keni ditur se artistët në Irlandë, janë të përjashtuar nga pagesa e taksave mbi të ardhurat e…

Details

Librat më të mirë për lexim, për fëmijë të moshave nga lindja deri në 16 vjeç

“Librat janë avioni, treni dhe rruga. Ato janë destinacioni dhe udhëtimi. Janë shtëpia”, kështu thoshte shkrimtarja amerikane,  Anna Quindler. Për t’i gjetur këto mrekulli që ekzistojnë në libra, fëmijët duhet të mësojnë të lexojnë libra që në fëmijëri të hershme. Janë profesionistët që për lexuesit e vegjël dhe të rinj i kanë ndarë librat në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 4 Qershor, të vitit 2002, këngëtarja 17 vjeçare, Avril Lavigne, lansoi albumin e saj të parë ‘Let Go’. Në këtë album ishin këngët e saj që u kthyen në hite ‘Im with you’, ‘Sk8ter Boi’ dhe ‘Complicated’. Albumi arriti në pozitën e parë në Kanada dhe ky album u shit në mbi 7…

Details

Sot mbahet webinar për biçikletën ‘Çiklo Sigurt Prishtinë’

Sot (03.06.20), në ‘Ditën Botërore të Biçikletës’, do të organizohet edhe një webinar, që ka për qëllim promovimin e transportit të qëndrueshëm dhe miqësor me ambientin, e fjala është për biçikletën. Temë diskutimi do të jetë ‘Çiklizmi në Prishtinë’ si dhe ndërmarrja e hapave konkretë nga ana e komunës së Prishtinës drejt ‘Përmirësimit të rrjetit…

Details

Këtë muaj mbahet ngjarja “Prishtina Fashion Nights”

Për të 16-in vit me radhë nën organizimin e “B Models” dhe “IB Events”, do të mbahet “Prishtina Fashion Nights”, ku adhuruesit e veshjeve të bukura, më 17 qershor, do të kenë mundësi të shohin modele të prezantuara nga dizajnerë të njohur kosovarë.  Për të ditur më shumë rreth këtij eventi, Radio KFOR-i kontaktoi njërin…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Biçikletës’

Data e sotme 3 Qershori, shënon ‘Ditën Botërore të Biçikletës’, e vendosur kështu nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Kjo ditë shënohet për të njohur më mirë jetëgjatësinë e biçikletës si një mjet transporti që përdoret për më shumë se dy shekuj. Në këtë ditë, Radio KFOR-i ka biseduar me anëtarin e grupit…

Details