Sot shënohet ‘Dita Botërore e Animacionit’

Organizata Ndërkombëtare e Filmave të Animuar, që nga viti 2002, shënon zyrtarisht në çdo 28 tetor ‘Ditën Botërore të Animacionit’, për të nderuar lindjen e animacionit, artit të  imazheve lëvizëse që për herë të parë u projektuan në vitin 1892, në teatrin ‘Optique’, në Paris. Për nder të kësaj dite, Radio KFOR-i ka zhvilluar një…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 28 tetor në vitin 1972, Stevie Wonder publikoi albumin e tij të 15-të ‘Talking Book’. Kënga e parë e albumit, “You Are the Sunshine of My Life”, arriti në pozitën e parë në toplistën muzikore‘UK Billboard’, ku më pas edhe fitoi Grammy për këtë album. Në po këtë datë në vitin 1997, bateristi i…

Details

Edhe në Kosovë shënohet sot ‘Dita Botërore e Trashëgimisë Audio-vizuale’

Data e sotme, 27 tetori, i është ndarë shënimit të ‘Ditës Botërore të Trashëgimisë Audio-vizuale’. Kjo ditë do të shënohet edhe në Kosovë, tregoi kështu për Radio KFOR-in, Drejtoresha e Departamentit të Trashëgimisë Kulturore në MKRS-, zonja Vjollca Aliu: “Minisria e Rinisë, Kulturës dhe Sportit (MKRS) edhe  këtë vit shënon ‘Ditën e Trashëgimisë Audio-vizuale’, gjithsesi…

Details

Hitet më të dëgjuara në Radio KFOR

Radio KFOR-i vazhdon të sjellë premiera të këngëve më të fundit, të lansuara nga artistë të tregut muzikor vendor dhe ndërkombëtar. Kjo vjeshtë ka qenë e mbushur me muzikë të mirë, me bashkëpunime befasuese dhe këngë që kanë thyer rekorde në platformat më të mëdha muzikore. Në vijim mund të shihni nga lansimet e fundit,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 27 tetor të vitit 2006, Amy Winehouse finalizoi albumin e saj të dytë dhe të fundit ‘Back to Black’. Albumi përmbante pesë super hitet e saj: ‘Rehab’, ‘You know I’m no Good, ‘Back to Black’, ‘Tears Dry on Their Own’ dhe ‘Love is a Losing Game’. Albumi i saj u shpall albumi më i…

Details

Fillon fushata ‘Dashni e Kujdes’ kundër diskriminimit të të prekurve me ‘CoViD-19’

Fillon fushata ‘Dashni e Kujdes’ kundër diskriminimit të të prekurve me ‘CoViD-19’ Fondacioni ‘Aksioni për Nëna dhe Fëmijë’ në bashkëpunim me Institucionin e Avokatit të Popullit dhe me përkrahjen e UNDP-së, kanë filluar Fushatën ‘Dashni e Kujdes’, për t’ju dalë në ndihmë qytetarëve të të gjitha komuniteteve në Kosovë, të cilët ndihen të diskriminuar për…

Details