Shënohet sot “Dita Botërore për Diversitetin Kulturor për Dialog dhe Zhvillim”

Duke njohur nevojën për të rritur potencialin e kulturës si një mjet për arritjen e prosperitetit, zhvillimit të qëndrueshëm dhe bashkëjetesës paqësore globale, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në vitin 2002, vendosi që data 21 maj, të shënohet si “Ditë Botërore për Diversitetin Kulturor për Dialog dhe Zhvillim”. Kjo ditë përfaqëson një mundësi…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme, 21 maj të vitit 1983, kënga ‘Let’s Dance’ nga këngëtari David Bowie, arriti në pozitën e parë në top listën amerikane ‘Billboard’. – Më 21 maj, të vitit 2011, këngëtarja Adele, u radhit në pozitën e parë të këngëve më të mira me këngën ‘Rolling In The Deep’, pjesë e…

Details

Metrologjia në epokën digjitale

Shënohet sot “Dita Botërore e Metrologjisë”, e cila feston përvjetorin e nënshkrimit të Konventës Metrike të vitit 1875, nga përfaqësuesit e shtatëmbëdhjetë vendeve në mbarë botën. Tema e “Ditës Botërore të Metrologjisë” për këtë vit është “Metrologjia në epokën digjitale”,  pasi që teknologjia digjitale përmirëson proceset dhe hap mundësi të reja. Institucionet kombëtare meteorologjike, në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 20 maj, të vitit 2007, këngëtarja Rihanna në bashkëpunim me këngëtarin Jay-Z, u pozicionuan në vendin e parë të top listës amerikane ‘Billboard’, ku qëndruan plot 10 javë, me duetin e tyre të titulluar ‘Umbrella’. – Në datën e sotme 20 maj, të vitit 1978, këngëtari Paul McCartney, ishte në pozitën e parë…

Details

Radio KFOR-i u nderua me çmimin për media “Trust Builder Award”

Kosovo Trustbuilding Platform së fundmi ka organizuar eventin “Celebrating Kosovo’s Trustbuilders”, për të shënuar më shumë se tre vjet të arritjeve në avancimin e Agjendës së Ndërtimit të Besimit në Kosovë. Në këtë ngjarje shumetnike, folësit ndanë historitë e tyre shumë interesante dhe në këtë edicion për herë të parë u ndanë çmimet “Trust Builder…

Details

Tiketat e shqiptuara në trafik, nga Policia e Kosovës

Bazuar në të dhënat e Policisë së Kosovës, në 24 orët e fundit, nuk është shënuar asnjë aksident trafiku me fatalitet, janë shënuar 19 raste me të lënduar, 31 aksidente me dëme materiale dhe janë shqiptuar 1.977 tiketa trafiku. Ndërsa, për sa i përket respektimit të rregullave të komunikacionit, në bazë të ligjit Covid-19, janë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 19 maj, të vitit 1962, tre muaj para vdekjes, artistja Marilyn Monroe, bëri paraqitjen e fundit publike në ditëlindjen e 45-të të presidentit të SHBA, John F. Kennedy. Ajo këndoi dhe argëtoi të pranishmit në ditëlindjen e presidentit Kennedy. – Me datën e sotme 19 maj, të vitit 1973, këngëtari Stevie Wonder, arriti…

Details

Një ambient i pastër, për jetë të shëndetshme

Ndotja e hapësirave urbane, ndër urbane dhe rurale, tashmë është kthyer në një nga problemet kryesore të ndotjes, jo vetëm në Kosovë por edhe në botë. Për fat të mirë edhe në vendin tonë ka organizata të ndryshme, të cilat zhvillojnë aktivitete të me qëllim të pastrimit të mjedisit ku ne jetojmë dhe jo vetëm.…

Details