Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 27 mars, të vitit 1970, ka lindur këngëtarja dhe njëherit kantautorja e famshme Mariah Carey, e cila sot feston ditëlindjen e 52-të.  Ajo është pjesë e librit të rekordeve ‘Guinness’ për vokalin e saj unik me pesë oktava, stilin e këndimit dhe aftësinë e saj të shkrimit të këngëve, e dekoruar me titullin…

Details

Dita Ndërkombëtare e Teatrit

Teatri si formë arti, duhet vlerësuar çdo ditë, në fakt është shumë e rëndësishme që edhe gjeneratat e reja, ti njoftojmë sa më herët me shfaqjet e bukura nga aktorët e talentuar edhe nëpër teatrot tona. Dita e sotme, 27 Marsi, shënon ‘Ditën Botërore të Teatrit’. Këtë vit, në fokus të Institutit Ndërkombëtar të Teatrove,…

Details

Filmat premierë të javës së ardhshme

Muaji mars ishte i ngjeshur me filma të shumtë që u dhanë premierë, por edhe muaji prill po fillon gjithashtu me disa premiera filmash të mrekullueshëm, të cilët ju presin që ti shihni gjatë ditëve të ardhshme. Në vijim ju sjellim titujt dhe datat e publikimit të tyre:   Filmi ‘Nitram’ – 30 mars Filmi…

Details

Këngët më të reja në Radio KFOR

Ekipi i Radio KFOR-it mundohet që përmes punës së palodhshme, të përcjellë tek dëgjuesit muzikën më të re dhe të përzgjedhur mirë. Më poshtë këtij lajmi, mund të gjeni këngët premierë, të publikuara nga artistë të ndryshëm vendor dhe ndërkombëtarë, të cilat mund ti dëgjoni në Radio KFOR: 24kGoldn Ft. Travis Barker – In My…

Details

Fitoni kufje ‘SONY Wireless’, me Radio KFOR-in

Vazhdon loja shpërblyese e Radio KFOR-it dhe Revistës 4You, një mundësi fantastike për të gjithë ju që të fitoni kufje, të markës SONY. Që ju, të bëheni një ndër fituesit potencial, është fare e thjeshtë! E gjithë loja po zhvillohet online dhe rregullat e lojës i keni në faqen zyrtare të Radio KFOR-it, në radiokfor.com…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Sot, me 25 mars, feston ditëlindjen këngëtari Elton John, i lindur në vitin 1947, në Angli. Emri i tij skenik, nuk është emri i tij i vërtetë, por është një kombinim i dy emrave të anëtarëve të bendit Bluesology, Elton Dean dhe Long John Baldry. – Në këtë date, të vitit 1985, këngëtari Stevie…

Details

Tuberkulozi, sëmundje që shërohet nëse e trajtojmë me kohë

‘Dita Botërore e Tuberkulozit’ shënohet çdo vit me datën 24 mars, për të rritur ndërgjegjësimin e popullatës për pasojat e rënda shëndetësore, sociale dhe ekonomike që shkakton sëmundja e tuberkulozit, e cila vazhdon të jetë një nga shkaktarët infektiv vrasës, në të gjithë botën. “Tuberkulozi është një prej problematikave më të mëdha të shëndetësisë në…

Details

“Panairi i Orientimit në Karrierë” në Gjakovë mirëpret të rinjtë e të gjitha komuniteteve

Në qytetin e Gjakovës, është hapur “Panairi i Orientimit në Karrierë” i cili po mirëpret të rinjtë e të gjitha komuniteteve  nga kjo komunë. Ky aktivitete është organizuar nga iniciativat “Rinia – E ardhmja” dhe “Dikur ja sheh hajrin”, të udhëhequra nga të rinjtë e Gjakovës, ndërsa është e mbështetur nga Agjencioni i Shteteve të…

Details

Kujdes nga minat!

Shefi i Menaxhmentit të Trajtimit të Eksplozivëve (ETM) të KFOR JENG, z. Ciprian Andrica, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, tregoi se cilët janë akterët përkatës të përfshirë në deminim në Kosovë si dhe gjithashtu tregoi se a ekziston një nivel i duhur koordinim-bashkëpunimi ndërmjet tyre: “KFOR-i në koordinim të ngushtë me praninë ndërkombëtare, ka…

Details